r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás palacsintametélt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Tejszínes-gombás palacsintametélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A tejszínes gombához

Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A tejszínes gombához

Összesen 1958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A tejszínes gombához

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2289 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3604 micro
Összesen 1958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A tejszínes gombához

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához valókat összekeverjük, 1 órát pihentetjük, majd 8 palacsintát sütünk.
  2. A felkarikázott póréhagymát 1 ek olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, míg a leve el nem fő.
  3. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a felaprított petrezselymet, és összeforraljuk.
  4. Ha a palacsinta kissé kihűlt, kettesével feltekerjük, majd másfél centi szélesen felszeleteljük.
  5. Tetszés szerint tányérra helyezzük a palacsintametéltet, rámerjük a szószt, kis szárított petrezselyemmel még pluszban díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9855
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsinta- és gombaimádatom ihlette meg a receptet :). Itt a sonka valójában a húsvéti pácolt pulykafelsőcomb volt, de azért ez szezonális jellegű, így sonkával helyettesíthető.

Hozzávalók

A palacsintához

A tejszínes gombához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...