r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta pnóri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes epertorta pnóri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7681 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2259 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 4472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához tojások fehérjéit elkezdjük kézi habverővel kemény habbá verni, kanalanként beletesszük a cukrot.
  2. Ha már elég kemény a hab, kisebb fokozatra vesszük a habverőt, és beletesszük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és beleöntjük a csomag sütőport, majd a kakaót és végül az ételszínezéket, eközben folyamatosan keverjük a habverővel, lehetőleg 1-2 fokozaton.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. 2 csomag vaníliapudingot a 6 dl tejjel megfőzzük, majd folyamatos kevergetéssel teljesen hagyjuk kihűlni. (Erre az időre fagyasztóba szokta, tenni a tejszínt, hogy jó alaposan áthűljön.)
  5. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. (Ez utóbbi elhagyható belőle, a képen látható torta krémjébe azért tettem, hogy az eper miatt a tejszín ne essen össze.)
  6. Ha már teljesen kihűlt a puding, lassan kanalanként hozzáadjuk a tejszínt, óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
  7. A tortát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd apróra vágott epredarabokkal megszórjuk jó vastagon, majd a középső lapot rátesszük, és kicsit megnyomkodjuk. Ismét jöhet a krém és az eperdarabok.
  8. Miután rákerült a felső lap is, a maradék krémmel bevonjuk, s díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27342
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

Az epret ne keverjük a krémbe, inkább csak szórjuk, úgy biztos, hogy nem esik össze a tejszín. Eperből ne használjunk túl érettet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg sztracsatella torta volt a krém alapja, csak ott fehér csokit is olvasztva adunk a pudinghoz, amikor főzzük. Sógornőm szülinapjára sütöttem, könnyű, lágy és nem gejl, alig lehet abbahagyni. Főleg ha egy kicsit fanyarkásabb az eper még finomabb.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...