Tejszínes epertorta pnóri konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
13g eper4 kcal
Összesen
374
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
150g eper45 kcal
Összesen
4472
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
23.6g tojás30 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
21.5g habtejszín63 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
6.4g eper2 kcal
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
374
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.2 g
Zsír
-
Összesen 217.3 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7681 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 2259 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 2808 mg
-
Nátrium 2124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.6 g
-
Cukor 302 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 840.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 512 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 1532 mg
-
Retinol - A vitamin: 2144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2506 micro
Összesen
4472
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
10 ek cukor
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
5 dl habtejszín
-
15 dkg cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához tojások fehérjéit elkezdjük kézi habverővel kemény habbá verni, kanalanként beletesszük a cukrot.
- Ha már elég kemény a hab, kisebb fokozatra vesszük a habverőt, és beletesszük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és beleöntjük a csomag sütőport, majd a kakaót és végül az ételszínezéket, eközben folyamatosan keverjük a habverővel, lehetőleg 1-2 fokozaton.
- Kivajazott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
- 2 csomag vaníliapudingot a 6 dl tejjel megfőzzük, majd folyamatos kevergetéssel teljesen hagyjuk kihűlni. (Erre az időre fagyasztóba szokta, tenni a tejszínt, hogy jó alaposan áthűljön.)
- Ezután a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. (Ez utóbbi elhagyható belőle, a képen látható torta krémjébe azért tettem, hogy az eper miatt a tejszín ne essen össze.)
- Ha már teljesen kihűlt a puding, lassan kanalanként hozzáadjuk a tejszínt, óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
- A tortát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd apróra vágott epredarabokkal megszórjuk jó vastagon, majd a középső lapot rátesszük, és kicsit megnyomkodjuk. Ismét jöhet a krém és az eperdarabok.
- Miután rákerült a felső lap is, a maradék krémmel bevonjuk, s díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 27342
- Feltöltés dátuma: 2012. március 22.
Ajánló
Az epret ne keverjük a krémbe, inkább csak szórjuk, úgy biztos, hogy nem esik össze a tejszín. Eperből ne használjunk túl érettet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Eredetileg sztracsatella torta volt a krém alapja, csak ott fehér csokit is olvasztva adunk a pudinghoz, amikor főzzük. Sógornőm szülinapjára sütöttem, könnyű, lágy és nem gejl, alig lehet abbahagyni. Főleg ha egy kicsit fanyarkásabb az eper még finomabb.