r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta pnóri konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes epertorta pnóri konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

374
Kalória
9.2g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
70.1g
Víz
196.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
25.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7681 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2259 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    840.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 4472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához tojások fehérjéit elkezdjük kézi habverővel kemény habbá verni, kanalanként beletesszük a cukrot.
  2. Ha már elég kemény a hab, kisebb fokozatra vesszük a habverőt, és beletesszük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és beleöntjük a csomag sütőport, majd a kakaót és végül az ételszínezéket, eközben folyamatosan keverjük a habverővel, lehetőleg 1-2 fokozaton.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. 2 csomag vaníliapudingot a 6 dl tejjel megfőzzük, majd folyamatos kevergetéssel teljesen hagyjuk kihűlni. (Erre az időre fagyasztóba szokta, tenni a tejszínt, hogy jó alaposan áthűljön.)
  5. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. (Ez utóbbi elhagyható belőle, a képen látható torta krémjébe azért tettem, hogy az eper miatt a tejszín ne essen össze.)
  6. Ha már teljesen kihűlt a puding, lassan kanalanként hozzáadjuk a tejszínt, óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
  7. A tortát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd apróra vágott epredarabokkal megszórjuk jó vastagon, majd a középső lapot rátesszük, és kicsit megnyomkodjuk. Ismét jöhet a krém és az eperdarabok.
  8. Miután rákerült a felső lap is, a maradék krémmel bevonjuk, s díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eredetileg sztracsatella torta volt a krém alapja, csak ott fehér csokit is olvasztva adunk a pudinghoz, amikor főzzük. Sógornőm szülinapjára sütöttem, könnyű, lágy és nem gejl, alig lehet abbahagyni. Főleg ha egy kicsit fanyarkásabb az eper még finomabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!