r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta BoSzilvitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes epertorta BoSzilvitől
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 3905 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3905 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk mikróban, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
  2. A tortaformát (28 cm) kibéleljük folpackkal.
  3. A masszát alaposan belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a krém el nem készül.

Krém

  1. A tejszínhabot félig felverjük. (Kipróbáltam korábban habmesterrel, és azzal volt a legfinomabb, legalábbis nekem.)
  2. Beletesszük a habfixálót, a porcukrot és az összetört epret, majd tovább verjük.
  3. Kemény hab legyen belőle.
  4. Kivesszük a hűtőből a tortaformát a tésztával, rásimítjuk a habot.
  5. 30 percre visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit meg tudjon dermedni.

Teteje

  1. Az epreket félbevágjuk, és vágott felükkel lefele ráhelyezzük a tortára. Akinek van kedve, különböző formákat kirakhat belőle.
  2. Én expressz tortazselét használok, amit forró vízzel kell csak elkeverni, fél percig keverni, és már mehet is a tetejére. A folyadékhoz szörpöt kevertem az íze miatt.
  3. Én a sütit este készítettem, így reggelre már fogyasztható volt. Aki ebédre szeretné, készítse reggel, és jó lesz ebédre is már, a habfix miatt nem szabad szétesnie.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1376
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre eperszezon :) A héten eperlekvár készült itthon, és maradt egy fél üveg a hűtőben, gondoltam, letesztelem, párom nagy örömére.  Sikerült a meglepi!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...