r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta 2. - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes epertorta 2. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 2794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy tálba tesszük, elkezdjük robotgéppel felverni.
  2. Majd hozzáadjuk a cukrot, és amikor kemény, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját, a szódabikarbónát és a rizslisztet.
  3. Zsírozott, lisztezett tortaformába tesszük, és megsütjük.
  4. A vaníliás pudingot simára keverjük a vízzel, és megfőzzük. Kihűtjük.
  5. Közben felverjük a tejszínhabot, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  6. A torta karikákat kettévágjuk, megtöltjük krémmel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk.
  7. Eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5137
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak úgy letévedtem a kertbe, ahol szépen piroslottak az eprek. Szedtem egy tálkával. Aztán irány a konyha, és ez lett a végeredmény.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...