Tejszínes epertorta 2. - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
A krémhez
-
343 kcal
-
500g víz0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A díszítéshez
-
50g eper15 kcal
Összesen
2794
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
A krémhez
-
5.6g vaníliás pudingpor21 kcal
-
30.9g víz0 kcal
-
30.9g habtejszín90 kcal
A díszítéshez
-
3.1g eper1 kcal
Összesen
172
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 183.6 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2381.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 612 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1099.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1473 micro
Összesen
2794
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál rizsliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl víz
-
5 dl habtejszín
A díszítéshez
-
5 dkg eper
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy tálba tesszük, elkezdjük robotgéppel felverni.
- Majd hozzáadjuk a cukrot, és amikor kemény, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját, a szódabikarbónát és a rizslisztet.
- Zsírozott, lisztezett tortaformába tesszük, és megsütjük.
- A vaníliás pudingot simára keverjük a vízzel, és megfőzzük. Kihűtjük.
- Közben felverjük a tejszínhabot, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
- A torta karikákat kettévágjuk, megtöltjük krémmel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk.
- Eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5137
- Feltöltés dátuma: 2011. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csak úgy letévedtem a kertbe, ahol szépen piroslottak az eprek. Szedtem egy tálkával. Aztán irány a konyha, és ez lett a végeredmény.