r
Nosalty Logó

Tejszínes csirke rizibizivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Morzsácska
Tejszínes csirke rizibizivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

899
Kalória
44.1g
Fehérje
81g
Szénhidrátok
42.4g
Zsír
546.6g
Víz
197.5g
Koleszterin
7.7g
Rost
13.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6249 micro
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és apróbb csíkokra vágjuk. Egy tányérra félrerakjuk, és fél dl borral megöntözzük.
  2. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nyers gombát használunk, azt is mossuk, szeleteljük).
  3. A vajat magas falú teflonlábasban hevítjük, rádobjuk a hagymát, és kis lángon/fokozaton dinszteljük. Ezután a fokhagymát, majd a lecsöpögtetett gombát beletesszük, 2-3 percig forgatjuk kicsit magasabb lángon/fokozaton.
  4. Beleöntjük a husit a gombás hagymás elegybe, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, borsozzuk, csipet kömény, 2 csipet bazsalikom (na jó, lehet több, én soha nem méricskélek ilyenkor), oregánó.
  5. Jól átforgatjuk, és lefedve kis lángon/kis fokozaton időnként átforgatva főzzük. Akkor jó, ha kifehéredtek a húscsíkok, ekkor fedő nélkül főzzük kicsit, és hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát. Kb. 10 percig főzzük kevergetve. (Ilyenkor is lehet beletenni egy kevés bort.)
  6. Beleöntjük a főzőtejszínt, és jól megkeverjük. Fedő alatt, néha megkeverve kis lángon/fokozaton főzzük. Ha kell, tehetünk bele a fűszerekből (só, bors). Elkeverünk benne egy kevés szerecsendiót és a maradék bort.
  7. Amíg fő, elkészítjük a rizst, amibe borsót főzünk a végén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Sokszor készített, jól bevált recept, még kollégista koromból. Az alap receptemben nincs gomba, kukorica és bor. Ez a mostani kísérletezésem eredménye.:) Szerintem nagyon jól sikerült. Könnyű elkészíteni, viszonylag gyorsan készen van.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!