r
Nosalty Logó

Tejszínes csirke rizibizivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Tejszínes csirke rizibizivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6249 micro
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és apróbb csíkokra vágjuk. Egy tányérra félrerakjuk, és fél dl borral megöntözzük.
  2. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nyers gombát használunk, azt is mossuk, szeleteljük).
  3. A vajat magas falú teflonlábasban hevítjük, rádobjuk a hagymát, és kis lángon/fokozaton dinszteljük. Ezután a fokhagymát, majd a lecsöpögtetett gombát beletesszük, 2-3 percig forgatjuk kicsit magasabb lángon/fokozaton.
  4. Beleöntjük a husit a gombás hagymás elegybe, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, borsozzuk, csipet kömény, 2 csipet bazsalikom (na jó, lehet több, én soha nem méricskélek ilyenkor), oregánó.
  5. Jól átforgatjuk, és lefedve kis lángon/kis fokozaton időnként átforgatva főzzük. Akkor jó, ha kifehéredtek a húscsíkok, ekkor fedő nélkül főzzük kicsit, és hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát. Kb. 10 percig főzzük kevergetve. (Ilyenkor is lehet beletenni egy kevés bort.)
  6. Beleöntjük a főzőtejszínt, és jól megkeverjük. Fedő alatt, néha megkeverve kis lángon/fokozaton főzzük. Ha kell, tehetünk bele a fűszerekből (só, bors). Elkeverünk benne egy kevés szerecsendiót és a maradék bort.
  7. Amíg fő, elkészítjük a rizst, amibe borsót főzünk a végén.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3745
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csirke rizibizivel
Morzsácska 39 recept

Sokszor készített, jól bevált recept, még kollégista koromból. Az alap receptemben nincs gomba, kukorica és bor. Ez a mostani kísérletezésem eredménye.:) Szerintem nagyon jól sikerült. Könnyű elkészíteni, viszonylag gyorsan készen van.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...