r
Nosalty Logó

Tejszínben sült csirke burgonya-kelbimbós gratinnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tejszínben sült csirke burgonya-kelbimbós gratinnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2353 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 785 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    964 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    490 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1445 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4311 micro
Összesen 2353 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket 2 szelet baconnel körbetekerjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és uborkagyalun leszeleteljük.
  3. A tűzálló tálat kivajazzuk, körberakjuk a vékony szelet krumplival. A tál közepére helyezzük a 3 csirkemellet a köntösében.
  4. Elkezdjük a mellek körül feltölteni az űrt a körettel. Burgonya réteg, kicsit sózni, borsozni, ráreszelni kevés szerecsendiót. Erre rá a félbevágott kelbimbók, majd megint krumpli. Minden réteget fűszerezünk, de csak leheletnyi fűszerrel.
  5. Végül, mikor egy szintbe kerül a hús teteje és a köreté, nyakon öntjük a tejföl, tejszín és reszelt fokhagyma elegyével.
  6. Tetejére cheddar sajtot reszelünk, és betoljuk a 140 fokra előmelegített sütőbe alul-felül sütési módra kb. 1 órára. Ha színesedik a teteje, elkészült.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 967
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínben sült csirke burgonya-kelbimbós gratinnel
Évi néni 1830 recept

Azt mondhatom, hogy szinte a "mindennapi" csirkék egyike. Hivatalos ügyben kellett elmennem, így összekészítettem az ételt, betettem a sütőbe 140 fokon, aztán huss el ügyintézni, majd hazatérés a finom illatokra és ebéd. Ez volt a délelőtti programom. Ezt követheti a munka. Hurrá!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...