r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldségleves pirított csibemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Tejfölös zöldségleves pirított csibemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3675 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    3450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    14699 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3067 micro
Összesen 1259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    332 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt és a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a répát és a gombát felkarikázzuk, a kelkáposztát kis laskákra vágjuk.
  2. A leveskockákkal ízesitett vízben kis lángon megfőzzük a zöldségeket.
  3. Közben a csirkemellet kis kockákra vágjuk, külön serpenyőben a margarinon kb. 5 percig pirítjuk, az utolsó percben hozzátesszük az összezúzott fokhagymát.
  4. Amikor a zöldségek megfőttek, a levest a tejföl és a liszt keverékével behabarjuk.
  5. Még 5 percig lassú tűzön forraljuk, majd hozzátesszük a piritott csirkemellet.
  6. A frissen felapritott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7323
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finom leves az összegyűjtött receptfüzetemben "mexikói" néven szerepelt, magam sem értem, miért. Mindenesetre nyáron és télen is ajánlom ezt a tejfölös levest, mert sokféle zöldség van benne, és a fokhagymás piritott csibemellel különösen tápláló eledel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...