r
Nosalty Logó

Tejfölös-újhagymás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös-újhagymás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 387 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1901 micro
Összesen 1933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy hőálló üvegtálat kikenünk kókuszolajjal.
  2. A csirkemellet szeletekre vágjuk, megtisztítjuk.Aszeleteket besózzuk, ízesítjük, majd a tálba fektetjük. Egy kevés vizet teszünk mellé (úgy, hogy épp ne lepje el a húsokat).
  3. Az újhagymákat megmossuk, és hosszában kettévágjuk, majd mindet összefogva feldaraboljuk őket (mintha karikákra vágnánk).
  4. Az újhagyma darabokat a tejfölbe keverjük, majd ezt a keveréket a csirkemellekre öntjük.
  5. Lefedve a sütőbe tesszük, és összepároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5645
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

Én mindent köret nélkül eszem, viszont ha körettel enném, krumplipürét, vagy sült krumplit ennék mellé, de csakis azért, mert ezek a kedvenceim. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a tejfölös-újhagymás chips-et, de ez az, ami a legkevésbé fér bele a diétába és az egészséges életmódba. Ezért ezt az ízt átvittem a tejfölös-csirkés ételeimbe. A köret megtévesztő lehet a képen, azt a recept nem tartalmazza.  100 g tápértéke: energia: 124.27 kcal fehérje: 16.26 g szénhidrát: 1.97 g zsír: 5.39 g (A fenti adatok az összetevők arányával változnak. Én 5 g kókuszolajjal és 30 g újhagymával számoltam.) Ajánlott adag: 200-350 g/fő

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...