r
Nosalty Logó

Tejfölös-sajtos lepény - Töki pompos

5,0

3 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Tejfölös-sajtos lepény - Töki pompos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

417
Kalória
10.5g
Fehérje
46.8g
Szénhidrátok
20.8g
Zsír
118.7g
Víz
48.6g
Koleszterin
1.8g
Rost
2.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5922.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    3037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    949.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 3340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet kimérjük egy tálba.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk,a pici cukorral elkevert langyos vízben. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez.
  3. Sót, kis oreganót, kevés olajat adunk még hozzá, és annyi vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Dagasztjuk kicsit, amíg jól összeáll a tésztánk.
  4. A tálat belisztezzük, és a tészta tetejét is. Félretesszük kelni.
  5. Közben elkészítjük a tetejére valót. A tejfölt, a sajtot, a fokhagymát jól összekeverjük.
  6. Mikor a tészta duplájára kelt, egy nagy gáztepsit kiolajozunk. Beletesszük a megkelt tésztát, és nyújtófával vagy kézzel tepsi méretűre nyújtjuk.
  7. Rákenjük a sajtos masszát.
  8. Begyújtjuk a sütőt, és egyből betoljuk a lepényünket. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A szomszéd néni sütött ilyet, és annyira ízlett, mikor megkínált, hogy én is elkészítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!