r
Nosalty Logó

Tejfölös (lengyel) csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hakkai
Tejfölös (lengyel) csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    860 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3137 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2521 micro
Összesen 2518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, közben a margarint egy mélyebb edényben fölolvasztjuk.
  2. Amikor a margarin fölolvadt, beletesszük a húst, majd amikor az elkezd fehéredni, kevés vízzel felöntjük, így pároljuk.
  3. Párolás közben belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a citromnak a levét, és kb. egy teáskanálnyi sót. (Mindenképpen javaslom, hogy kísérletezz a mennyiségekkel, nekem jobban ízlik, ha ezekből több van benne.)
  4. Mialatt pároljuk a húst, a tejfölt összekeverjük a petrezselyemmel (én szárított petrezselymet használok, ebből 4dl tejfölhöz 3 teáskanállal adok).
  5. Ahogy a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, jól összekavarjuk, majd kevergetés mellett összerottyantjuk az ételt, és kb 5 perc múlva levesszük a tűzről.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24065
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 26.

Ajánló

Ez az étel lehűlés, majd egy újramelegítés után az igazi. :) Kockára vágott, főtt burgonyával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hakkai 1 recept

Mióta az eszemet tudom, a kedvenc ételem, természetesen az elkészítését édesanyámtól tanultam. Mivel ilyen néven a neten sehol nem találtam meg a receptjét, úgy döntöttem, majd én föltöltöm. Az alapanyagokat leginkább saját ízlés szerint javaslom adagolni,  a szerecsendió, a citrom és a petrezselyem adja meg a zamatát.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...