r
Nosalty Logó

Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Myrtus
Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

435
Kalória
25.7g
Fehérje
11.8g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
156g
Víz
195g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Összesen 3467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7050.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 3467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a gombócokhoz:

  1. A csirkemellet késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd egy tálba öntjük. A hagymákat ugyancsak a késes betétű robotgépben felaprítjuk, és a csirkéhez adjuk. Ezt követően hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojásokat, az olajat és a fűszereket is, majd jól összegyúrjuk.
  2. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és a tepsibe helyezzük őket. Mehetnek egymás mellé szorosan, nem fognak megnőni, és nem is sül össze :)

Hozzávalók a szószhoz:

  1. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, hígítjuk egy kis vízzel, hogy kissé folyósabb állagú legyen. Ezt követően ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel, szerecsendióval és petrezselyemmel. A szószt a gombócokra öntjük, annyira hígítjuk fel vízzel, hogy mindenhol át tudja járni a gombócokat a szósz.
  2. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben megsütjük. Én addig sütöttem, még szép barna lett a teteje, ez kb. 35-40 perc volt.
  3. Karfiolrizzsel és salátával tálaltam, de szinte bármivel jó. Jó étvágyat hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy könnyű, nem sok munkát igénylő ételt szerettem volna készíteni a hétvégi menü részeként. Egy recept alapján készítettem el, de igencsak átdolgoztam, ezért töltöm fel ide. Nálunk nagy sikere volt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!