r
Nosalty Logó

Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Myrtus
Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

435
Kalória
25.7g
Fehérje
11.8g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
156g
Víz
195g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Összesen 3467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7050.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 3467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a gombócokhoz:

  1. A csirkemellet késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd egy tálba öntjük. A hagymákat ugyancsak a késes betétű robotgépben felaprítjuk, és a csirkéhez adjuk. Ezt követően hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojásokat, az olajat és a fűszereket is, majd jól összegyúrjuk.
  2. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és a tepsibe helyezzük őket. Mehetnek egymás mellé szorosan, nem fognak megnőni, és nem is sül össze :)

Hozzávalók a szószhoz:

  1. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, hígítjuk egy kis vízzel, hogy kissé folyósabb állagú legyen. Ezt követően ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel, szerecsendióval és petrezselyemmel. A szószt a gombócokra öntjük, annyira hígítjuk fel vízzel, hogy mindenhol át tudja járni a gombócokat a szósz.
  2. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben megsütjük. Én addig sütöttem, még szép barna lett a teteje, ez kb. 35-40 perc volt.
  3. Karfiolrizzsel és salátával tálaltam, de szinte bármivel jó. Jó étvágyat hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy könnyű, nem sok munkát igénylő ételt szerettem volna készíteni a hétvégi menü részeként. Egy recept alapján készítettem el, de igencsak átdolgoztam, ezért töltöm fel ide. Nálunk nagy sikere volt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!