r
Nosalty Logó

Tejfölös galuska Juhász István konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juhász István
Tejfölös galuska Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 2124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott tojásokat felütjük, és egy nagyobb tálba leengedjük, ízlés szerint sóval, majd a tejföllel elkeverjük, végül a szitált lisztet adagoljuk hozzá, és alaposan összedolgozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a végén se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta, így elképzelhető, hogy még 1 evőkanálnyi lisztet felvehet. Én vízzel soha nem hígítom, ha túl kemény a tészta, inkább pici tejfölt adok még hozzá.
  2. Vizet forralunk pici sóval egy nagyobb fazékban, és a teljesen homogén tésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe. Mérsékeljük kicsit a lángot, és kb. 10-15 perc alatt (galuska mérettől függ) készre főzzük. Ha megfőtt, akkor szűrőn leszűrjük.
  3. Egy serpenyőben a vajat picit lepirítjuk, és a leszűrt tésztát átforgatjuk benne.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 9909
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös galuska Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Kiváló alaptészta köretként pörköltekhez, paprikás ételekhez, levesbetétként gulyásleveshez vagy önálló ételként pl. tojásos nokedlihez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...