Tejfölös csirkeraguleves Rékától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
8g leveskocka25 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
488
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1955
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
12.7g csirkemell (csontos)19 kcal
-
14.1g burgonya8 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
1.4g lilahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
2.5g fehérrépa2 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.5g gombakonzerv2 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g leveskocka3 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42.3g víz0 kcal
Összesen
57
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2022.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 707.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1250 micro
-
β-karotin 3304 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
488
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 110.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8088.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1185 mg
-
Nátrium 5964 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2829.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1678 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 426 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 5002 micro
-
β-karotin 13216 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1288 micro
-
Lut-zea 1733 micro
Összesen
1955
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemell (csontos)
-
5 közepes db burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kis fej lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
0.5 db paradicsom
-
2 db babérlevél
-
1 db gombakonzerv
-
3 db leveskocka
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A csirkemellett kicsontozzuk, és a filéket kockára vágjuk.
- A felaprított hagymán és fokhagymán olajjal fehéredésig pirítjuk a csirkemellet.
- Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, és belekeverjük a paprikakrémet.
- Megszórjuk pirospaprikával, beletessszük a babérlevelet.
- Felöntjük kb 3 dl vízzel, és beletesszük a karikára vágott petrezselymet és répát.
- 5 perc múlva mehet bele a felkockázott burgonya.
- Teszünk bele 3 tyúkhúsleveskockát, sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele egy kis ételízesítőt.
- Közben a gombát egy másik edényben apróra vágott hagymával olajon megfuttatjuk, majd ezt is beleöntjük a készülő levesbe.
- Felöntjük még vízzel, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem fő. (Valószínűleg a sárgarépának kell a legtöbb idő.)
- Habarást készítünk a lisztből és a tejfölből, majd ebbe belemerünk a meleg levesből 1-2 merőkanállal, és beleöntjük lassan a levesbe.
- Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 63097
- Feltöltés dátuma: 2013. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már sok ilyen receptet találtam, most gondoltam, elkészítem a saját veziómat.