r
Nosalty Logó

Tejes zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Tejes zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 247 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3138.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5001 micro
  • β-karotin
    12810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5777 micro
Összesen 981 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és az étolajon megpirítjuk.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, és apró kockákra vágjuk a sárgarépát, kicsit nagyobb kockákra a krumplit.
  3. A megpirított hagymához hozzáadjuk a sárgarépa kockákat, és egy percig azt is pirítjuk, majd felöntjük kb 2 bögre vízzel.
  4. Hozzáadjuk a leveskockát, és megszórjuk őrölt borssal.
  5. Forrástól számítva kb 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
  6. Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a rizst és az apróra vágott petrezselymet.
  7. Addig főzzük, ameddig minden zöldség meg nem puhul (kb 15 perc).
  8. Amikor minden zöldség puha, hozzáöntjük a tejet, még egyet forralunk rajta, és már kész is!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3857
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Ajánló

Bármilyen egyéb zöldség felhasználható pl karalábé, zeller, zöldbab

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Anyukám receptje, amióta ilyet készített, azóta szeretem a leveseket, és ezt szinte bármikor szívesen megenném.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...