Tejcsokitorta cappuccino krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
31g tojás40 kcal
-
6g cukor22 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
2g finomliszt8 kcal
A tejcsokis krémhez
-
31g tejcsokoládé168 kcal
-
11g vaj82 kcal
-
14g habtejszín42 kcal
A cappuccinos krémhez
-
24 kcal
-
43g tej24 kcal
-
4g cukor17 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7g vaj51 kcal
-
7g feketekávé1 kcal
A díszítéshez
-
9g cukor33 kcal
-
3g víz0 kcal
-
14g habtejszín42 kcal
-
29g habtejszín83 kcal
-
7g mandula42 kcal
Összesen
769
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tejcsokis krémhez
-
220g tejcsokoládé1177 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A cappuccinos krémhez
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
A díszítéshez
-
60g cukor232 kcal
-
24g víz0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
5384
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
12.8g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A tejcsokis krémhez
-
12.8g tejcsokoládé68 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
A cappuccinos krémhez
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
2.9g feketekávé0 kcal
A díszítéshez
-
3.5g cukor13 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
2.9g mandula17 kcal
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
769
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 380.2 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5634.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1763 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2085 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.8 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 524.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2732 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 2690 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
5384
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A tejcsokis krémhez
-
22 dkg tejcsokoládé
A cappuccinos krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
0.5 dl feketekávé
A díszítéshez
-
6 dkg cukor
-
3 ek víz
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojássárgáját kihabosítjuk az olvasztott vajjal és a cukor felével, a tojásfehérjét pedig a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Kivajazott-kilisztezett tortaformában forró sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha langyosra hűlt, kivesszük a karikából, hogy a púpos része kerüljön alulra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejcsokis krémhez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a puha vajat és a forró tejszínt is. Hagyjuk kihűlni.
- A cappuccinos krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a fél vaníliarudat és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kész, kikapjuk a rudat, hozzákeverjük a vajat és a fekete kávét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A cukorból és a vízből karamellt készítünk, majd belekeverünk 3 ek tejszínt.
- A habtejszínt a mélyhűtőbe tesszük 1 órára, hogy lehűljön, aztán kemény habot verünk belőle.
- A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megtöltjük a cappuccino-s krémmel. A felső lapot a tejcsokissal, és az egész tortát körbe is kenjük vele.
- A tortát körbepanírozzuk a szeletelt mandulával. A tetejére halmozzuk a felvert tejszínhabot. Megszórjuk a maradék mandulával, és rácsurgatjuk a karamellt.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3226
- Feltöltés dátuma: 2012. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sandrine
57 recept
Névnapi tortának készült. Az ünnepelt beceneve Mici, ezért került Micimackó marcipánfigurája a torta közepére.