r
Nosalty Logó

Tejcsokitorta cappuccino krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Tejcsokitorta cappuccino krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A tejcsokis krémhez

A cappuccinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A tejcsokis krémhez

A cappuccinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 5384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A tejcsokis krémhez

A cappuccinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 5384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tejcsokis krémhez

A cappuccinos krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojássárgáját kihabosítjuk az olvasztott vajjal és a cukor felével, a tojásfehérjét pedig a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Kivajazott-kilisztezett tortaformában forró sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a karikából, hogy a púpos része kerüljön alulra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A tejcsokis krémhez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a puha vajat és a forró tejszínt is. Hagyjuk kihűlni.
  5. A cappuccinos krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a fél vaníliarudat és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kész, kikapjuk a rudat, hozzákeverjük a vajat és a fekete kávét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A cukorból és a vízből karamellt készítünk, majd belekeverünk 3 ek tejszínt.
  7. A habtejszínt a mélyhűtőbe tesszük 1 órára, hogy lehűljön, aztán kemény habot verünk belőle.
  8. A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megtöltjük a cappuccino-s krémmel. A felső lapot a tejcsokissal, és az egész tortát körbe is kenjük vele.
  9. A tortát körbepanírozzuk a szeletelt mandulával. A tetejére halmozzuk a felvert tejszínhabot. Megszórjuk a maradék mandulával, és rácsurgatjuk a karamellt.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3226
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Névnapi tortának készült. Az ünnepelt beceneve Mici, ezért került Micimackó marcipánfigurája a torta közepére.

Hozzávalók

A piskótához

A tejcsokis krémhez

A cappuccinos krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...