r
Nosalty Logó

Tejberizs mazsolával és gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Tejberizs mazsolával és gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 717 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 717 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1782 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tejberizshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tejberizshez

  1. A rizst 4-5 vízben megmossuk. (Az a legjobb, ha főzés előtt 1-2 órával megmossuk, mert akkor főzésig meg is szárad a rizs, és így könnyebb lesz átpirítani a vajban és a cukorban.)
  2. A főzőlábasba tesszük a vajat, a cukrot és a rizst. Állandóan kevergetve kicsit megpirítjuk (1-2 percig).
  3. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a megmosott mazsolát, és felforraljuk.
  4. Forrástól számítva 15 percig takaréklángon főzzük, megkóstoljuk, és ha a rizs megpuhult, lezárjuk alatta a tűzhelyet, fedőt teszünk rá, de egy kis rést hagyjunk, hogy a gőz ne puhítsa tovább a rizst.
  5. Tíz perc múlva tálaljuk: megszórjuk meggyel, cukros kakaóval és csokival is díszíthetjük a kis tálkákban.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15451
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Ajánló

Forrás után ne kevergessük gyakran, mert akkor összetörnek a rizsszemek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legegyszerűbb és legjobb desszert a világon: a TEJBERIZS.

Hozzávalók

A tejberizshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...