r
Nosalty Logó

Tejbegríz-gombóc vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
KonyhaBoszi
Tejbegríz-gombóc vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tejbegríz készítése

Vaníliaöntet

Összeállítás

Összesen 831 kcal
  • 14% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tejbegríz készítése

Vaníliaöntet

Összeállítás

Összesen 4987 kcal
  • 14% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tejbegríz készítése

Vaníliaöntet

Összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 14% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 831 kcal
  • 14% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    3359 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 4987 kcal
  • 14% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tejbegríz készítése

Vaníliaöntet

Összeállítás

Elkészítés

Tejbegríz készítése

  1. A tejet felforraljuk a cukrokkal, majd beleadagoljuk a búzadarát.
  2. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le, és ne legyen darabos. Jó sűrűnek kell lennie.
  3. Hagyjuk kihűlni, kb. 30 percet télen erkélyen vagy ablakban, nyáron kb 1 órát hidegfürdőztessük. (Ha közben kevergetjük, könnyebben hűl.:))

Vaníliaöntet

  1. Felolvasztjuk a margarint.
  2. A margarinra ráöntjük a pudingport, cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet.
  3. Ha összeállt, és felforrt, félretesszük.

Összeállítás

  1. A kihűlt tejbegrízt, vizes kézzel, tetszés szerinti méretű golyókká gyúrjuk, majd a kis tálakba adagolt dió/mák/kókuszba forgatjuk.
  2. A kész gombócokat leöntjük a vaníliaöntettel tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 49864
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejbegríz-gombóc vaníliaöntettel
KonyhaBoszi 14 recept

Több hasonló receptet találtam már, de pont ilyet még nem, így úgy döntöttem, megosztom a saját elkészítési módom is. Nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók

Tejbegríz készítése

Vaníliaöntet

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...