r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes lencsefőzelék

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •4 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tej- és gluténmentes lencsefőzelék
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2672 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16420.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    13488 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2657 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2672 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a lencsénket (másnapra szépen megdagad). Leöntjük róla a maradék vizet, és jó alaposan átmossuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, majd a vöröshagymákat felkockázzuk, és a fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük.
  3. Ezután egy nagyobb fazékba tesszük a hagymákat, és kókuszzsíron üvegesre dinszteljük. Közben hozzáadjuk a fűszersót is.
  4. Majd beletesszük a lencsét, és felöntjük 2,5 l vízzel. Utána fűszerezzük a majorannával és az őrölt fekete borssal. Lassú tűzön puhára főzzük, és néha-néha megkeverjük.
  5. Amíg a főzelékünk készül, elkészítjük a rántásunkat (egy mixer segítségével csinálom). Kettő merőkanálnyit elveszünk a főzelék levéből, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet és a mustárt. Ezt jó alaposan összerázzuk.
  6. Ha már majdnem puha a lencsénk, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a rántásunkat a főzelékbe. Kb. még 5 percig forraljuk. Esetleg megkóstoljuk, hogy kell-e még bele valamilyen fűszer.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 20642
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 28.

Ajánló

 Tej- és gluténmentes virslivel vagy főtt hússal tálaljuk, de magában is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Nagy szívfájdalmam volt, hogy már nem csinálhatok habarást a főzelékekbe. Ezért mindig próbálom feldobni a rántásomat. Először a lencsefőzeléknél próbáltam ki a módosításomat, és mondhatom, hogy az eredmény remek lett. Természetesen a rántás gluténmentesen készült.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!