r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Összesen 3114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1580 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4930.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12981 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6320 micro
Összesen 3114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha fagyasztott leveles tésztát vásároltunk, akkor felhasználás előtt kiengedjük, majd akkorára sodorjuk, amekkora sütőtálban vagy tepsiben szeretnénk a pitét elkészíteni. 30 cm átmérőjűben ideális vastagságú lesz a tészta. Kivajazott sütőtálba tesszük a tésztát.
  2. A vajjal és liszttel világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kiveszünk belőle 2 kanálnyit, és vékonyan megkenjük a leveles tésztát.
  3. Ha langyosra hűlt a besamel, belekeverjük a tojást.
  4. Az ízlés szerint kiválasztott zöldségeket (zöldborsó, zölbab, brokkoli)felkarikázzuk ill. feldaraboljuk, és a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd gyengén megsózzuk.
  5. Meglocsoljuk a tojással elkevert besamellel, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7232
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű és egyszerű tavaszváró fogás, amit ki-ki kedve szerinti zöldségekkel készíthet. Használhatunk mirelit zöldségkeveréket is.

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...