r
Nosalty Logó

Tavaszi részeges töltött csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jahin
Tavaszi részeges töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    3829 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4274 micro
Összesen 3218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a csirkecombokat, bőrüket lefejtjük a felső combrésznél kézzel, úgy, hogy a széle ne szakadjon el.
  2. Vízbe áztatjuk a kenyeret, és kinyomkodjuk.
  3. Keverőtálban összeállítjuk a tölteléket: a kenyérhez teszünk 1 nyers tojást és 3 főtt tojást felkockázva.
  4. Hozzákeverjük a libazsírt, az apróra vágott petrezselymet, a lereszelt hagymát és paprikát. Végül fűszerezzük.
  5. Betöltjük a csirke bőre alá, majd kiolajozott tepsiben sütjük.
  6. Aláöntünk kb. 2 dl bort, és alufóliával betakarjuk.
  7. Lassan sütjük 45-50 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11067
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás tört krumplival vagy krumplipürével szoktam tálalni.  Az olajos-fehérboros szaftot a püré készítésekor felhasználom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...