Tarte Flambée Bori konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
4g élesztő4 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g víz0 kcal
A tetejére
-
20g juhtúró57 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
60g császárszalonna236 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
72g lilahagyma26 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
10g vörösbor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1086
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
750g finomliszt2730 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
A tetejére
-
100g juhtúró283 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
300g császárszalonna1179 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
360g lilahagyma131 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5428
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
0.8g élesztő1 kcal
-
29.9g finomliszt109 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g víz0 kcal
A tetejére
-
4g juhtúró11 kcal
-
18g tejföl36 kcal
-
12g császárszalonna47 kcal
-
14.4g vöröshagyma5 kcal
-
14.4g lilahagyma5 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g vörösbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
217
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 1342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 259.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1086
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 229.9 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10076.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 749 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1919 mg
-
Nátrium 6709 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 665.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1299.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
5428
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg élesztő
-
75 dkg finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek só
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
A tetejére
-
10 dkg juhtúró
-
450 g tejföl
-
30 dkg császárszalonna
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
4 db lilahagyma
-
5 csepp citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. 1 óra alatt.
- Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen.
- A császárszalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálba.
- A visszamarad zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát (semmiképpen se piruljon meg), fűszerezzük és citromlével ízesítjük. Önthetünk rá kevés vörösbort is, melytől még pikánsabb íze lesz.
- A megkelt tésztát 7 felé osztjuk és egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra, amennyire tudjuk.
- Sütőpapírra tesszük, majd ajuhtúróval elkevert tejfölt a tetején eloszlatjuk. Megszórjuk a hagymával, a szalonnával és 200 fokon előmelegített sütőbe, rácsra téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük .
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10093
- Feltöltés dátuma: 2013. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A francia konyha egy remeke, pontosabban az elzászi régió egy tradicionális étele, amit egyszerűen hagymás kenyérlángosnak fordíthatunk. A tésztája igazán vékony, így teljesen ropogós lesz, a feltét egyszerű és mégis tökéletes az ízhatás. Nekünk ízlett....