r
Nosalty Logó

Tarte Flambée Bori konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tarte Flambée Bori konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10076.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    6709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 5428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. 1 óra alatt.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen.
  3. A császárszalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálba.
  4. A visszamarad zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát (semmiképpen se piruljon meg), fűszerezzük és citromlével ízesítjük. Önthetünk rá kevés vörösbort is, melytől még pikánsabb íze lesz.
  5. A megkelt tésztát 7 felé osztjuk és egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra, amennyire tudjuk.
  6. Sütőpapírra tesszük, majd ajuhtúróval elkevert tejfölt a tetején eloszlatjuk. Megszórjuk a hagymával, a szalonnával és 200 fokon előmelegített sütőbe, rácsra téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük .
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10088
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A francia konyha egy remeke, pontosabban az elzászi régió egy tradicionális étele, amit egyszerűen hagymás kenyérlángosnak fordíthatunk. A tésztája igazán vékony, így teljesen ropogós lesz, a feltét egyszerű és mégis tökéletes az ízhatás. Nekünk ízlett....

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...