r
Nosalty Logó

Tárkonyos rakott krumpli gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillia
Tárkonyos rakott krumpli gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11840.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2732 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3322 mg
  • Nátrium
    4953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2536 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    1807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2606 micro
Összesen 5596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott krumplit puhára, a tojást keményre főzzük héjában. (Célszerű előző este.)
  2. A krumplit és tojást meghámozzuk, karikákra szeljük. (Mindkettőt tojásszeletelővel a leggyorsabb.) Felkockázzuk a sonkát, szalonnát, kolbászt.
  3. A szalonnát megpirítjuk, és a kisült zsírral megkenjük egy nagy gáztepsi alját.
  4. A tejfölt egy tálba öntjük, sózzuk (ha füstölt sajtot használunk, ez el is hagyható), hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tárkonyt.
  5. A krumplikarikák felét egyenletesen lerakosgatjuk a tepsi aljára (kicsit sózzuk), majd erre tesszük a tojásszeleteket. A következő réteg a pirított szalonna, sonka, kolbász, majd meglocsoljuk a tejfölös keverék felével.
  6. A tetejére rétegezzük a maradék krumplit, (kicsit sózhatjuk), majd rákenjük a tejfölös keverék másik felét, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2580
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretjük szárazon a rakott krumplit, ez egy extra szaftos változat, és a tárkony különleges ízt ad neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...