Tárkonyos hamis raguleves bjkatától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
307
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1229
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
8.1g gomba2 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
5.8g fehérrépa4 kcal
-
5.8g karalábé1 kcal
-
6.5g zöldborsó5 kcal
-
3.2g paprika1 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.2g zeller2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
48.6g víz0 kcal
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 665 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1253 micro
-
β-karotin 3249 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1404 micro
Összesen
307
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6429 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 4644 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2660.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1730 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 5010 micro
-
β-karotin 12996 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5614 micro
Összesen
1229
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
25 dkg gomba
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
20 dkg zöldborsó
-
1 db leveskocka
-
1 tk só
-
1 kis db zeller
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 ek tejföl
-
1.5 l víz
Elkészítés
- Az apró kockákra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, kevés zellert és karalábét. Megsózzuk 1 tk-nyi sóval, megborsozzuk. Fedő alatt megpároljuk. (Kb. 15 perc)
- Felöntjük másfél liternyi vízzel.
- Hozzátesszük a borsót és a fehér paprikát. (A fehér paprikát a főzés végén kivesszük a levesből.) Ha felforrt a leves, beletesszük a húsleves kockát .
- A petrezselyemzöldjét és a tárkonyt is beleszórjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk.
- A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a levest behabarjuk vele.
- A végénecettel ízesítjük.
- Kivesszük a paprikát.
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 15159
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Mindenki szereti a finom raguleveseket, akár sertéshúsból, csirkéből, pulykából vagy bárányból készül is, pedig ezeknek a leveseknek a lelke valójában nem a húsban, hanem a sok zöldségben és a zöldfűszerekben rejlik. Ezért érdemes kipróbálni a hús nélküli változatot is, nagyon-nagyon finom!