r
Nosalty Logó

Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4255 micro
Összesen 1255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.7 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9383.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    3504 mg
  • Nátrium
    2568 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    5288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    1601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2624 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1546 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    7254 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21275 micro
Összesen 6276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A gombát tisztítsuk meg, és vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. Az olajon a felkarikázott újhagymát (zöld része is), fokhagymát áttörve, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, kb. 2 perc, beletesszük a vastagabbra szeletelt gombát (a tönkjét is beleszeleteljük), a zöldborsót, vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal.
  3. Teszünk bele finomra vágott zellerzöldet, petrezselymet, tárkonyt, és főzzük kb. 20-25 percig 150-160 fokon fedő alatt, kóstoljuk, ha készen van, puha, belenyomjuk a két tömlős natúr ömlesztett sajtot, és a reszelt füstölt sajtot, pár percig főzzük. Készen van.
  4. Felöntjük a tejszínnel, keverés mellett összeforraljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ha felforrt, pár perc főzés után készen van, kikapcsoljuk.
  5. Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, és a szósszal együtt tálaljuk vagy egymás mellett vagy összeforgatva.
  6. Tálaláskor a felhasznált fűszerzölddel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5127
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

A friss csiperkegombát tisztítás után a tönkjével együtt, felszeleteljük, kicsit vastagabb szeletekre vágva, hogy megfővés után is látható és harapható gomba maradjon a tányéron. Az újhagyma végét levágjuk, éppen csak a gyökér részét vékonyan, de nem csak a fehér, hanem a friss és zsenge zöld részét is felszeleteljük. Újburgonya levest ettünk előtte, sok friss zsenge zöldséggel, csipetkével.:-)) Valami hasonló friss, újzöldséges levest, krémlevest tálaljunk-kínálhatunk még elé. Nagyon finom friss földi epres-szamócás sütit, sárgabarackos sütit kínáljunk, illetve tálaljunk utána.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Friss és jó sok csiperkegomba, kertből újhagyma, zsenge borsó (mirelit vagy friss),  friss kerti zöldfűszerek, spagetti - máris kész a finom és gyors ebéd. A szósznak nem csak a finom tejszín, hanem a friss zöldfűszerek, a friss csiperkegomba jellegzetes zamata, és a füstölt sajt, a natúr tömlős sajt is együttesen ad finom ízt. :-) Ebben az ételben próbáltam ki , a nem régen változtatott és újra kapható  Medve sajt család új és nagyon finom tagját, a natúr tömlőset, sokkal teltebb sajtosabb íze van, mint régen.:-)) Nem az olcsó tömlős sajt kategória, de megéri, nagyon finom vele az étel.:-) Spagettival, akár linguinivel tálalva, finom.:-) Ennyi a történet.:-)

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...