Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szószhoz
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
110g újhagyma21 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
1 kcal
-
120g zöldborsó97 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
40g tömlős krémsajt72 kcal
-
30g füstölt sajt98 kcal
-
80g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
1g tárkony4 kcal
-
90g habtejszín263 kcal
A körethez
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
600g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
20g sajt70 kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szószhoz
-
750g csiperkegomba160 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
5 kcal
-
600g zöldborsó486 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g tárkony18 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
100g sajt352 kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A szószhoz
-
10.7g csiperkegomba2 kcal
-
7.8g újhagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.5g zöldborsó7 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.8g tömlős krémsajt5 kcal
-
2.1g füstölt sajt7 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
A körethez
-
10.7g spagetti tészta40 kcal
-
42.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1.4g sajt5 kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1876.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1451 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4255 micro
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 244.7 g
Zsír
-
Összesen 270 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9383.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 572 mg
-
Kálcium 1780 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 865 mg
-
Foszfor 3504 mg
-
Nátrium 2568 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 731.1 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 5288.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2167 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 385 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 1601 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2624 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 1546 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 7254 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21275 micro
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Hozzávalók
A szószhoz
-
750 g csiperkegomba
-
6 db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk só
-
2 kk négyszínű bors
-
600 g zöldborsó
-
2 ek olívaolaj
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
4 dl víz
-
3 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek tárkony
-
4.5 dl habtejszín
A körethez
-
75 dkg spagetti tészta
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
Elkészítés
A szószhoz
- A gombát tisztítsuk meg, és vastagabb szeletekre vágjuk.
- Az olajon a felkarikázott újhagymát (zöld része is), fokhagymát áttörve, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, kb. 2 perc, beletesszük a vastagabbra szeletelt gombát (a tönkjét is beleszeleteljük), a zöldborsót, vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal.
- Teszünk bele finomra vágott zellerzöldet, petrezselymet, tárkonyt, és főzzük kb. 20-25 percig 150-160 fokon fedő alatt, kóstoljuk, ha készen van, puha, belenyomjuk a két tömlős natúr ömlesztett sajtot, és a reszelt füstölt sajtot, pár percig főzzük. Készen van.
- Felöntjük a tejszínnel, keverés mellett összeforraljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ha felforrt, pár perc főzés után készen van, kikapcsoljuk.
- Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, és a szósszal együtt tálaljuk vagy egymás mellett vagy összeforgatva.
- Tálaláskor a felhasznált fűszerzölddel díszítsük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5127
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
A friss csiperkegombát tisztítás után a tönkjével együtt, felszeleteljük, kicsit vastagabb szeletekre vágva, hogy megfővés után is látható és harapható gomba maradjon a tányéron. Az újhagyma végét levágjuk, éppen csak a gyökér részét vékonyan, de nem csak a fehér, hanem a friss és zsenge zöld részét is felszeleteljük. Újburgonya levest ettünk előtte, sok friss zsenge zöldséggel, csipetkével.:-)) Valami hasonló friss, újzöldséges levest, krémlevest tálaljunk-kínálhatunk még elé. Nagyon finom friss földi epres-szamócás sütit, sárgabarackos sütit kínáljunk, illetve tálaljunk utána.:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friss és jó sok csiperkegomba, kertből újhagyma, zsenge borsó (mirelit vagy friss), friss kerti zöldfűszerek, spagetti - máris kész a finom és gyors ebéd. A szósznak nem csak a finom tejszín, hanem a friss zöldfűszerek, a friss csiperkegomba jellegzetes zamata, és a füstölt sajt, a natúr tömlős sajt is együttesen ad finom ízt. :-) Ebben az ételben próbáltam ki , a nem régen változtatott és újra kapható Medve sajt család új és nagyon finom tagját, a natúr tömlőset, sokkal teltebb sajtosabb íze van, mint régen.:-)) Nem az olcsó tömlős sajt kategória, de megéri, nagyon finom vele az étel.:-) Spagettival, akár linguinivel tálalva, finom.:-) Ennyi a történet.:-)