Tárkonyos csirkeragu leves annácska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
annácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
46g gombakonzerv15 kcal
-
40g zöldborsó32 kcal
-
48g sárgarépa18 kcal
-
42g pasztinák27 kcal
-
80g karalábé16 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g fűszervaj40 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
500g víz0 kcal
-
40g kenyér110 kcal
Összesen
518
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
210g pasztinák134 kcal
-
400g karalábé80 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
28g fűszervaj201 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
200g kenyér548 kcal
Összesen
2586
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.8g csirkemellfilé12 kcal
-
4.5g gombakonzerv1 kcal
-
3.9g zöldborsó3 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
4.1g pasztinák3 kcal
-
7.8g karalábé2 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g fűszervaj4 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
5.9g főzőtejszín8 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
49.1g víz0 kcal
-
3.9g kenyér11 kcal
Összesen
51
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2461.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 1597 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 868.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1494 micro
-
β-karotin 3757 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1121 micro
Összesen
518
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.1 g
Zsír
-
Összesen 96.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12306.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1087 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 2429 mg
-
Nátrium 7983 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 4341 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2449 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 699 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 18784 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5605 micro
Összesen
2586
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 db gombakonzerv
-
20 dkg zöldborsó
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db pasztinák
-
1 nagy db karalábé
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek fűszervaj
-
1 teáskanál só
-
1 kávéskanál fehér bors
-
1 ek tárkony
-
3 dl főzőtejszín
-
2 ek tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2.5 l víz
-
20 dkg kenyér
Elkészítés
- 2 kis kocka fűszervajat (olaj is jó) kiolvasztunk a tűzhelyen, rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, üvegesre pirítjuk lassú tűzön, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Kifehéredésig sütjük, felöntjük 2-2,5 l vízzel.
- Megpucoljuk a zöldségeket, karikára vágjuk a répát és a paszternákot, kis kockára vágjuk a karalábét, megmossuk, és a levesbe tesszük. Ehhez jön még a gomba és a zöldborsó is.
- Amikor felfőtt jöhet bele a leveskocka, só, bors, fokhagyma (egyben) és a tárkony. Amikor megpuhultak a zöldségek és hús, lehúzzuk a tűzről.
- A tejszínt és a tejfölt elkeverjük habverővel, kicsi vizet adunk hozzá, majd a lisztet is beletesszük. A levesből merünk hozzá levet, és csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe.
- Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük. A végén egy fél citrom levét belefacsarjuk.
- Cipóban vagy tányérban tálaljuk. A cipó tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejét, picit sütőben ropogósra pirítjuk, és beleszedjük a levest :) Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11518
- Feltöltés dátuma: 2014. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
annácska
6 recept
Férjem kedvenc levese :) Gyakran elkészítem, cipóban tálalva nagyon guszta, hamar elkészíthető és nagyon finom! :)