r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeragu leves annácska konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
annácska
Tárkonyos csirkeragu leves annácska konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

518
Kalória
35.8g
Fehérje
52.2g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
868.2g
Víz
110.8g
Koleszterin
10.8g
Rost
14.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    868.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1494 micro
  • β-karotin
    3757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 518 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12306.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2429 mg
  • Nátrium
    7983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    4341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2449 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18784 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5605 micro
Összesen 2586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

  1. 2 kis kocka fűszervajat (olaj is jó) kiolvasztunk a tűzhelyen, rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, üvegesre pirítjuk lassú tűzön, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Kifehéredésig sütjük, felöntjük 2-2,5 l vízzel.
  2. Megpucoljuk a zöldségeket, karikára vágjuk a répát és a paszternákot, kis kockára vágjuk a karalábét, megmossuk, és a levesbe tesszük. Ehhez jön még a gomba és a zöldborsó is.
  3. Amikor felfőtt jöhet bele a leveskocka, só, bors, fokhagyma (egyben) és a tárkony. Amikor megpuhultak a zöldségek és hús, lehúzzuk a tűzről.
  4. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük habverővel, kicsi vizet adunk hozzá, majd a lisztet is beletesszük. A levesből merünk hozzá levet, és csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe.
  5. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük. A végén egy fél citrom levét belefacsarjuk.
  6. Cipóban vagy tányérban tálaljuk. A cipó tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejét, picit sütőben ropogósra pirítjuk, és beleszedjük a levest :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Férjem kedvenc levese :) Gyakran elkészítem, cipóban tálalva nagyon guszta, hamar elkészíthető és nagyon finom! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!