r
Nosalty Logó

Tarkedli Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tarkedli Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A masszához

A tálaláshoz

Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A masszához

A tálaláshoz

Összesen 3678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A masszához

A tálaláshoz

Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3485.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 3678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A masszához

A tálaláshoz

Elkészítés

A masszához

  1. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk,ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ekcukrot, és hagyjuk kissé megkelni.
  2. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sótés a maradék cukros tejet fokozatosan adagolva, egy robotgép segítségével jól kidolgozzuk.
  3. Egy egészen gyenge,lágy tésztát kapunk, letakarjuk, és 3/4 órán át kelesztjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját, és még néhány percig újrakelesztjük.
  4. Sütés tarkedli sütőben, kevés olajat melegítünk, egy kisebb merőkanállal adagoljuk bele a masszát, és nem túl gyorsan sütjük, hogy a közepe is átsüljön.Mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  5. Majd lekvárral megkenve kettőt összeborítunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24654
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarkedli Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, Apósom révén ismertem meg, Ő sütötte mindig, de mióta nincs köztünk, én folytatom a családi hagyományt.

Hozzávalók

A masszához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...