r
Nosalty Logó

Tarkedli Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Tarkedli Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A masszához

A tálaláshoz

612
Kalória
19.5g
Fehérje
102.6g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
47.8g
Víz
180.8g
Koleszterin
3.4g
Rost
21.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A masszához

A tálaláshoz

Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A masszához

A tálaláshoz

Összesen 3678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A masszához

A tálaláshoz

Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 612 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3485.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 3678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A masszához

  1. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk,ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ekcukrot, és hagyjuk kissé megkelni.
  2. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sótés a maradék cukros tejet fokozatosan adagolva, egy robotgép segítségével jól kidolgozzuk.
  3. Egy egészen gyenge,lágy tésztát kapunk, letakarjuk, és 3/4 órán át kelesztjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját, és még néhány percig újrakelesztjük.
  4. Sütés tarkedli sütőben, kevés olajat melegítünk, egy kisebb merőkanállal adagoljuk bele a masszát, és nem túl gyorsan sütjük, hogy a közepe is átsüljön.Mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  5. Majd lekvárral megkenve kettőt összeborítunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, Apósom révén ismertem meg, Ő sütötte mindig, de mióta nincs köztünk, én folytatom a családi hagyományt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!