r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús savanyú káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Tarhonyás hús savanyú káposztával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

473
Kalória
20.9g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
26.9g
Zsír
385g
Víz
89.6g
Koleszterin
5.3g
Rost
6.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1659 micro
  • β-karotin
    3995 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    11985 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük és kicsire feldaraboljuk. A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A fokhagymát felkarikázzuk.
  2. A tarhonyát kevés olajon megfuttattjuk, hogy egy kis színe legyen, majd kb. kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt nagyon kicsi lángon gyakorlatilag puhára főzzük.
  3. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, ennek zsírján átlátszóra dinszteljük a hagymát. Rádobjuk a húst, és fehéredésig erősebb lángon körbepirítotjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, jól összekeverjük.
  4. Ekkor adjuk hozzá az átmosott, kifacsart és kisebb darabokra vágott savanyú káposztát és a szeletekre vágott paprikát. Felöntjük kb. egy bögrényi vízzel. Megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát. Jól megkeverjük. Lefedjük, és kicsi lángon elkezdjük puhára párolni.
  5. Folyamatosan ellenőrizzük, időnként egy pici vizet utána kell tölteni, pici sót hozzáadni. Amikor elkészült, megpuhult minden, összekeverjük az időközben elkészült tarhonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Volt még egy kevés savanyú káposztám a hűtőben, gondoltam, pont jó lesz egy viszonylag gyors egytálételhez. A csirkecombok kifilézve pihentek a mélyhűtőben, szóval igazán nem volt túl sok dolgom az ebéddel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!