r
Nosalty Logó

Szűzpecsenyeérmek spárgacsomagokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szűzpecsenyeérmek spárgacsomagokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 1376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, majd fővő sós-cukros vízben kb. 12 percig főzzük. Leszűrjük, a spárga főzővizéből kb. 250 ml felfogunk, és félretesszük.
  2. A szűzpecsenyét 4 éremre vágjuk, egy kicsit el is lapítjuk, majd a forró olajban körbe megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
  3. A sárgákból levágunk 12, kb. 6 cm-es darabot, amelyeket hármasával egy-egy bacon szeletbe tekerünk, a maradék spárgát kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A baconba tekert spárgát a visszamaradt pecsenyezsírban körbe megpirítjuk.
  5. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, kb. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a spárgalével, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a creme fraichet, a spárgadarabkákat és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A mártást egy tűzálló tálba öntjük, belehelyezzük az elősütött szűzpecsenyét. Mindegyik szűzpecsenyére rárakunk egy-egy spárgaköteget.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4334
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártást ízesíthetjük tárkonnyal is. Tálaljuk petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...