r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye Pálinkamester módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pálinkaügynök
Szűzpecsenye Pálinkamester módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

512
Kalória
26g
Fehérje
56.1g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
329.5g
Víz
97.3g
Koleszterin
6.8g
Rost
14.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1932 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 2045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A húst sózzuk és borsozzuk, majd betekerjük a hártyával. Tepsibe rakjuk, öntünk alá 1,5 dl vizet. A zöldségeket (sárgarépa, gyökér, vöröshagyma, fokhagyma, zellerlevél, petrezselyem), megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk (fokhagymát nem aprítjuk!), és a tepsibe, a hús köré rendezzük. Lefedjük alufóliával, és 200 C-os sütőben 35 percig sütjük.
  2. 35 perc után a fóliát levesszük, a zöldségeket egy kis edénybe kiszedjük. A hús mellé szórjuk a megtisztított saláta burgonyát és a rozmaring ágakat. 1 evőkanál olajat és 3 dkg vajat rálocsoljuk/daraboljuk a burgonyára, kicsit megsózzuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 35-40 perc alatt készre sütjük.
  3. A hús mellől kivett zöldségekhez öntünk 3 dkg vajat és 1 dl vizet, 1 kávéskanál citromlevet.
  4. Áthevítjük a vajat a zöldségekkel, és levesszük a tűzről, majd kézi turmixgéppel összepépesítjük. A szószhoz adjuk a pálinkát és a lekvárokat, és elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A boltokban sok izgalmas magyar termelésű hús kapható. Ilyen a zsíros hártyával betekert sertésszűz is. Elkészítésére egy pálinkás megoldás az alábbi.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!