Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
75g jázmin rizs269 kcal
-
13g csemegekukorica11 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összesen
719
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
300g jázmin rizs1074 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
2873
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
39.1g sertés szűzpecsenye43 kcal
-
10.6g bacon42 kcal
-
10.6g koktélparadicsom2 kcal
-
3.9g mozzarella12 kcal
-
23.5g jázmin rizs84 kcal
-
3.9g csemegekukorica3 kcal
-
3.9g zöldborsó3 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összesen
225
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1125.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 179.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
719
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.7 g
Zsír
-
Összesen 127.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4501 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 2060 mg
-
Nátrium 1553 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 718.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 771 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 156 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 3499 micro
-
Lut-zea 1728 micro
Összesen
2873
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 274 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
1 db sertés szűzpecsenye
-
8 szelet bacon
-
8 db koktélparadicsom
-
30 dkg jázmin rizs
-
5 dkg csemegekukorica
-
5 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2.5 dkg vaj
Elkészítés
- A szűzpecsenyét szeleteljük fel, kb. 2 cm-es vastagságú érmékre, majd tekerjük körbe a peremüket bacon-nel.
- Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben süssük mindkét oldalát pirosra.
- A paradicsomokat vágjuk karikákra olyan módon, hogy a középső szelet legyen a legvastagabb.
- Miután az érmék megpirultak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és mindegyik érme tetejére tegyünk egy vastag paradicsom szeletet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy szelet sajtot fektessünk rá (használhatunk reszelt sajtot is).
- Ezután tegyük a serpenyőt előmelegített sütőbe, és süssük a húsokat tovább, amíg a sajt megpirul.
- Közben készítsük el a rizspiláfot: egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, majd adjuk hozzá a vajat.
- Pirítsuk meg a zöldborsót, illetve a főtt kukoricaszemeket (használhatunk mirelit zöldséget is), majd adjuk hozzá a főtt rizst.
- Jól keverjük össze a zöldségekkel, és pár percig pirítsuk együtt. (A kukorica, illetve zöldborsó helyett bármilyen pirított zöldséget használhatunk.)
- Ha a sajt megpirult az érmék tetején, tálalhatjuk az ételt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15713
- Feltöltés dátuma: 2010. február 05.
Ajánló
Gyakorlatilag bármely hússzelet elkészíthető ezzel a módszerrel ízlés szerint. A lényeg, hogy kompenzáljuk a hús száradását a sütés során (jelen esetben ez bacon).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Hasonló recepttel találkoztam már Olaszországban, igaz, ott nem szűzérmét használtak, hanem egyszerű sertésszeletet. Úgy gondoltam, a szűzpecsenye jobb választás a sertéscombnál, ezért esett döntésem erre az összeállításra.