r
Nosalty Logó

Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2873 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 719 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4501 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 2873 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét szeleteljük fel, kb. 2 cm-es vastagságú érmékre, majd tekerjük körbe a peremüket bacon-nel.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben süssük mindkét oldalát pirosra.
  3. A paradicsomokat vágjuk karikákra olyan módon, hogy a középső szelet legyen a legvastagabb.
  4. Miután az érmék megpirultak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és mindegyik érme tetejére tegyünk egy vastag paradicsom szeletet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy szelet sajtot fektessünk rá (használhatunk reszelt sajtot is).
  5. Ezután tegyük a serpenyőt előmelegített sütőbe, és süssük a húsokat tovább, amíg a sajt megpirul.
  6. Közben készítsük el a rizspiláfot: egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, majd adjuk hozzá a vajat.
  7. Pirítsuk meg a zöldborsót, illetve a főtt kukoricaszemeket (használhatunk mirelit zöldséget is), majd adjuk hozzá a főtt rizst.
  8. Jól keverjük össze a zöldségekkel, és pár percig pirítsuk együtt. (A kukorica, illetve zöldborsó helyett bármilyen pirított zöldséget használhatunk.)
  9. Ha a sajt megpirult az érmék tetején, tálalhatjuk az ételt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15713
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Ajánló

Gyakorlatilag bármely hússzelet elkészíthető ezzel a módszerrel ízlés szerint. A lényeg, hogy kompenzáljuk a hús száradását a sütés során (jelen esetben ez bacon).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
Kornél 167 recept

Hasonló recepttel találkoztam már Olaszországban, igaz, ott nem szűzérmét használtak, hanem egyszerű sertésszeletet. Úgy gondoltam, a szűzpecsenye jobb választás a sertéscombnál, ezért esett döntésem erre az összeállításra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...