r
Nosalty Logó

Szülinapi gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 4280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát. A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral krémesre keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Egy kevéssel fellazítjuk a sárgájás masszát, végül a maradék habot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  2. Ha a piskóta kihűlt, elkészítjük a krémet. Fontos, hogy előzőleg teljesen olvasszuk ki a gesztenyemasszát. Egy kis darabot belőle tegyünk félre a díszítéshez. Egy keverőtálban apró darabokra tördeljük és hozzáöntjük a növényi tejszínhabot. Ezzel simára, habosra keverjük, amíg egy egynemű krémet nem kapunk.
  3. A piskótát 2 részre(ügyesebbek 3 részre) vágjuk, és megkenjük a gesztenyés krémmel. Ebből is tegyünk félre 1-2 evőkanálnyit a díszítéshez.
  4. Kis lábosban felolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a vajat. A tortát vékonyan bevonjuk vele. Ebből is fog maradni a díszítéshez.
  5. Kb. 20 percre tegyük hűtőbe a tortát, hogy a csokoládébevonat megdermedjen, és tudjuk folytatni a díszítést.
  6. A torta közepére, peremet hagyva rákenjük a gesztenyekrémet. Erre rányomjuk a félretett gesztenyemasszát, és végül a maradék csokoládéból kanál segítségével vékony csíkokat húzunk rá hosszában, majd keresztbe. Ha a csokoládé időközben megdermedt volna, tegyük vissza a tűzre egy picit, amíg újra folyóssá nem válik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 51532
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Ajánló

A gesztenyemassza önmagában elég édes és rumos, de ízlés szerint lehet még a krémbe cukrot, és rumaromát keverni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta kerestem egy olyan gesztenyés sütemény receptet, ami nem túl tömény, nem túl édes. Többféle praktikát találtam rá a vaníliapuding főzésen át az almapéppel való fellazításig. A legegyszerűbb lehetőségre azonban egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet. Ekkor döntöttem el, hogy a régóta a mélyhűtőmben leledző, még akciósan vásárolt gesztenyemassza kihívását elfogadom, és lesz, ami lesz, csinálok egy KÖNNYŰ gesztenyés tortát. Egyik ismerősömnek születésnapja is volt, így még apropót is találtam hozzá. Szeretek növényi tejszínhabbal (Hulala) süteményeket készíteni, mert gyorsan kemény hab lesz belőle, és magától sokáig megtartja az állagát. Nekem nincs gesztenyenyomóm, ezért egyszerűen fokhagymanyomót használtam a teteje díszítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...