Szülinapi gesztenyetorta
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
63 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
13g teavaj90 kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
100g teavaj717 kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
24.8g tojás31 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.8g gesztenyemassza34 kcal
-
38 kcal
-
22.6g étcsokoládé123 kcal
-
7.5g teavaj54 kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 251.9 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2974.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.8 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 251 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1570 micro
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
250 g gesztenyemassza
-
2 dl növényi habtejszín
-
300 g étcsokoládé
-
100 g teavaj
Elkészítés
- Először elkészítjük a piskótát. A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgájákat a cukorral krémesre keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Egy kevéssel fellazítjuk a sárgájás masszát, végül a maradék habot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha a piskóta kihűlt, elkészítjük a krémet. Fontos, hogy előzőleg teljesen olvasszuk ki a gesztenyemasszát. Egy kis darabot belőle tegyünk félre a díszítéshez. Egy keverőtálban apró darabokra tördeljük és hozzáöntjük a növényi tejszínhabot. Ezzel simára, habosra keverjük, amíg egy egynemű krémet nem kapunk.
- A piskótát 2 részre(ügyesebbek 3 részre) vágjuk, és megkenjük a gesztenyés krémmel. Ebből is tegyünk félre 1-2 evőkanálnyit a díszítéshez.
- Kis lábosban felolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a vajat. A tortát vékonyan bevonjuk vele. Ebből is fog maradni a díszítéshez.
- Kb. 20 percre tegyük hűtőbe a tortát, hogy a csokoládébevonat megdermedjen, és tudjuk folytatni a díszítést.
- A torta közepére, peremet hagyva rákenjük a gesztenyekrémet. Erre rányomjuk a félretett gesztenyemasszát, és végül a maradék csokoládéból kanál segítségével vékony csíkokat húzunk rá hosszában, majd keresztbe. Ha a csokoládé időközben megdermedt volna, tegyük vissza a tűzre egy picit, amíg újra folyóssá nem válik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 51532
- Feltöltés dátuma: 2012. március 01.
Ajánló
A gesztenyemassza önmagában elég édes és rumos, de ízlés szerint lehet még a krémbe cukrot, és rumaromát keverni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Régóta kerestem egy olyan gesztenyés sütemény receptet, ami nem túl tömény, nem túl édes. Többféle praktikát találtam rá a vaníliapuding főzésen át az almapéppel való fellazításig. A legegyszerűbb lehetőségre azonban egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet. Ekkor döntöttem el, hogy a régóta a mélyhűtőmben leledző, még akciósan vásárolt gesztenyemassza kihívását elfogadom, és lesz, ami lesz, csinálok egy KÖNNYŰ gesztenyés tortát. Egyik ismerősömnek születésnapja is volt, így még apropót is találtam hozzá. Szeretek növényi tejszínhabbal (Hulala) süteményeket készíteni, mert gyorsan kemény hab lesz belőle, és magától sokáig megtartja az állagát. Nekem nincs gesztenyenyomóm, ezért egyszerűen fokhagymanyomót használtam a teteje díszítéséhez.