r
Nosalty Logó

Sztracsatella fagylalt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Sztracsatella fagylalt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

454
Kalória
6.3g
Fehérje
42.7g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
50.8g
Víz
83.6g
Koleszterin
1.6g
Rost
39.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét egy késsel nagyon finomra aprítjuk. Véletlenül se tegyük aprítóba, az ugyanis krémesre darálja a csokit, míg reszelve vagy túl nagy vagy túl apró lesz a csoki. Késsel aprítva kellően rusztikus lesz, és mivel fontos, hogy az apró csokiszilánkok se olvadjanak meg, felhasználásig tegyük fagyasztóba - akkor is, ha ez csak pár percet jelent.
  2. A sűrített tejet keverjük össze a vaníliával, ha használunk, majd több részletben, levegős mozdulatokkal keverjük hozzá a habbá vert tejszínt.
  3. Végül keverjük bele alaposan a csokoládét is, majd kanalazzuk az egészet egy sekélyebb edénybe (mi kb. 15x20 centiset használtunk), és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  4. Az első pár órában érdemes át-át forgatni a fagylaltot, mivel a nagyobbacska csokidarabok az aljára süllyedhetnek. 2-3 óra elteltével már szilárd lesz annyira, hogy az átforgatás után ne tudjon lesüllyedni, ezt látni is fogjátok, ezután már nem kell foglalkozni vele.
  5. A kész fagylaltot adagoljuk meleg vízbe mártott kanállal. Kínálhatjuk tölcsérben vagy tálkában, de akár kávéban is el tudjuk képzelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ezt a csodálatos, házi készítésű sztracsatellát bármelyik olasz fagylaltozó megirigyelné! Ráadásul nem csak, hogy nincs szükség hozzá fagylaltgépre, de gyakorlatilag 3 hozzávalóból elkészíthető. Kanalazhatjuk poharakból vagy kínálhatjuk tölcsérbe, egyaránt pillanatok alatt el fog fogyni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!