r
Nosalty Logó

Sztracsatella fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sztracsatella fagylalt
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét egy késsel nagyon finomra aprítjuk. Véletlenül se tegyük aprítóba, az ugyanis krémesre darálja a csokit, míg reszelve vagy túl nagy vagy túl apró lesz a csoki. Késsel aprítva kellően rusztikus lesz, és mivel fontos, hogy az apró csokiszilánkok se olvadjanak meg, felhasználásig tegyük fagyasztóba - akkor is, ha ez csak pár percet jelent.
  2. A sűrített tejet keverjük össze a vaníliával, ha használunk, majd több részletben, levegős mozdulatokkal keverjük hozzá a habbá vert tejszínt.
  3. Végül keverjük bele alaposan a csokoládét is, majd kanalazzuk az egészet egy sekélyebb edénybe (mi kb. 15x20 centiset használtunk), és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  4. Az első pár órában érdemes át-át forgatni a fagylaltot, mivel a nagyobbacska csokidarabok az aljára süllyedhetnek. 2-3 óra elteltével már szilárd lesz annyira, hogy az átforgatás után ne tudjon lesüllyedni, ezt látni is fogjátok, ezután már nem kell foglalkozni vele.
  5. A kész fagylaltot adagoljuk meleg vízbe mártott kanállal. Kínálhatjuk tölcsérben vagy tálkában, de akár kávéban is el tudjuk képzelni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5283
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztracsatella fagylalt
Rosanics Petra 351 recept

Ezt a csodálatos, házi készítésű sztracsatellát bármelyik olasz fagylaltozó megirigyelné! Ráadásul nem csak, hogy nincs szükség hozzá fagylaltgépre, de gyakorlatilag 3 hozzávalóból elkészíthető. Kanalazhatjuk poharakból vagy kínálhatjuk tölcsérbe, egyaránt pillanatok alatt el fog fogyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...