r
Nosalty Logó

Szójaszószos-ötfűszeres pangasius

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sandrine
Szójaszószos-ötfűszeres pangasius
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

739
Kalória
40.9g
Fehérje
41.4g
Szénhidrátok
47.4g
Zsír
440.5g
Víz
170.6g
Koleszterin
10.2g
Rost
21.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Összesen 1481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    10639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24435 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6563.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    4069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    21278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48871 micro
Összesen 1481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3506 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat felengedjük és lecsöpögtetjük. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, az ötfűszerkeveréket, a gyömbért, ízlés szerint a borsot, a mézet, és a fokhagymát is belenyomjuk. Beleforgatjuk a halszeleteket és pár órára a hűtőbe tesszük.
  2. A zöldborsópüréhez a borsót a fokhagymagerezdekkel együttfeltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Amikor a borsó megpuhult, leszűrjük. Botmixerrel félig darabos állagúra pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tejszínt.
  3. A spenótleveleket megtisztítjük, darabokra tépkedjük. A vajon a kinyomott fokhagymával együtt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  4. Az olaj és a vaj keverékén a halak mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük egy serpenyőben. Sütés közben hozzáadjuk a tejet is. Ha elkészült a hal, beforraljuk a serpenyőben visszamaradt levet mártás sűrűségűre.
  5. A borsópüréből fagyiskanállal gombócokat formázunk, a spenótot a tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a halszeleteket, és a mártással meglocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Aki szereti a kínai ötfűszerkeverék hangsúlyos ízét, annak ez a recept is tetszeni fog. A fokhagymás spenót, és az édeskés borsópüré remekül harmonizál a hallal. Nem kell megijedni, a sötét szójaszósz színezi ennyire barnára az egyébként fehérhúsú halat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!