Szójaszószos-ötfűszeres pangasius
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A halhoz
-
150g pangasius179 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
35 kcal
A zöldborsópüréhez
-
100g zöldborsó81 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
A tejszínes spenóthoz
Összesen
739
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A halhoz
-
300g pangasius357 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
71 kcal
A zöldborsópüréhez
-
200g zöldborsó162 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
A tejszínes spenóthoz
Összesen
1481
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A halhoz
-
21.5g pangasius26 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
4.3g szójaszósz3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A zöldborsópüréhez
-
14.3g zöldborsó12 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
A tejszínes spenóthoz
Összesen
108
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3281.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 2035 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 440.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 901 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 10639 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24435 micro
Összesen
739
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6563.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 1240 mg
-
Nátrium 4069 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 881 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2309 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1801 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 876 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 21278 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48871 micro
Összesen
1481
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1526 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3506 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
2.5 kk gyömbérpor
-
2.5 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
-
6 ek szójaszósz
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek méz
-
1 dl tej
-
1 ek vaj
-
2 teáskanál napraforgó olaj
A zöldborsópüréhez
-
20 dkg zöldborsó
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek főzőtejszín
A tejszínes spenóthoz
Elkészítés
A halhoz
- A halat felengedjük és lecsöpögtetjük. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, az ötfűszerkeveréket, a gyömbért, ízlés szerint a borsot, a mézet, és a fokhagymát is belenyomjuk. Beleforgatjuk a halszeleteket és pár órára a hűtőbe tesszük.
- A zöldborsópüréhez a borsót a fokhagymagerezdekkel együttfeltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Amikor a borsó megpuhult, leszűrjük. Botmixerrel félig darabos állagúra pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tejszínt.
- A spenótleveleket megtisztítjük, darabokra tépkedjük. A vajon a kinyomott fokhagymával együtt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
- Az olaj és a vaj keverékén a halak mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük egy serpenyőben. Sütés közben hozzáadjuk a tejet is. Ha elkészült a hal, beforraljuk a serpenyőben visszamaradt levet mártás sűrűségűre.
- A borsópüréből fagyiskanállal gombócokat formázunk, a spenótot a tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a halszeleteket, és a mártással meglocsoljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3683
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Aki szereti a kínai ötfűszerkeverék hangsúlyos ízét, annak ez a recept is tetszeni fog. A fokhagymás spenót, és az édeskés borsópüré remekül harmonizál a hallal. Nem kell megijedni, a sötét szójaszósz színezi ennyire barnára az egyébként fehérhúsú halat.