r
Nosalty Logó

Szilvás-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Szilvás-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Zseléhez:

Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Zseléhez:

Összesen 3693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Zseléhez:

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4865.8 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 3693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Zseléhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót.
  2. Elkeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat, tojássárgáját és a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. Fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába igazgatjuk, tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Krémhez:

  1. Zselatinfix hozzáadásával kemény habbá verjük a tejszínhabot.
  2. Hozzáadjuk a túrót és a porcukrot.
  3. Tésztára egyenletesen elsimítjuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Zseléhez:

  1. 1 dl langyos vízhez adjuk a zselatint, majd folyamatosan kevergetve egyet forralunk rajta, levéve a tűzről hagyjuk hűlni.
  2. Botmixerrel elpürésítjük a szilvát, majd hozzáadjuk a cukrot és a langyosra hűlt zselatint. Alaposan összekeverjük, és egyenletesen a túrókrémre öntjük.
  3. Hűtőbe tesszük dermedni, majd kivesszük a formából, és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 561
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-túrós torta
Salamon Csilla 1203 recept

Tetejét bárhogyan lehet dekorálni. Én linzertésztából szaggattam pillangókat, és azzal raktam ki.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Zseléhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...