Szilvás-szőlős házi gyümölcsjoghurt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
87
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16g lekvár/ dzsem44 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
175
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6.3g lekvár/ dzsem17 kcal
-
78.1g joghurt48 kcal
-
15.6g citromlé3 kcal
Összesen
68
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 108.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
87
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 217.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
175
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vaslábasba beledobjuk a kimagozott szilvákat és szőlőszemeket és egy fél citrom levét, s először lefedve, majd fedő nélkül főzzük, mígnem úgy bugyog, mint a láva. Ez jelzi, hogy elég sűrű már az anyag. (Üvegekbe merjük és felhasználásig hűtőben tároljuk.)
- És az arányok: egy fő részére összekeverünk 2 teáskanálnyi házi szőlő-szilva lekvárt 2 dl joghurttal és kész is a finom gyümölcsös joghurt.
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 19698
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hihetetlen, mi mindent tesznek bele a bolti gyümölcsjoghurtokba az eltarthatóság ill. a megfelelő állag elérése érdekében! Igen egyszerű joghurtot készíteni valódi gyümölcsből, valódi jó minőségű joghurtból. Íme most egy újabb ötlet azoknak, akiknek a gyereke szereti a gyümölcsjoghurtot vagy a téli időszakra, amikor kevesebb fajta friss gyümölccsel kell beérnünk. Fagyasztott gyümölcsöket is össze lehet forralni, a végeredmény ugyanolyan, mintha friss alapanyagból készült volna.