r
Nosalty Logó

Szilvás pite Vicaboca konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicaboca
Szilvás pite Vicaboca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1782 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 1782 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadunk kb. 1/2 dl hideg vizet, és gyorsan összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe pihenni.
  2. A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, feltesszük főni. Ízesítjük a gyömbérrel, citromlével, cukorral, ízlés szerint lehet bele tenni fahéjat vagy esetleg szegfűszeget is. Besűrítjük kicsit a keményítővel.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből. Egy kis darab kivételével piteformába nyújtjuk (én lusta módon csak belenyomkodom).
  4. Betesszük a sütőbe (180 fok) 10 percig elősütjük.
  5. Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket. A tetejére a maradék tésztából rudakat sodrunk, így rácsozást készítünk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és kb. még 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5717
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboca 11 recept

Szilvás pitét szerettem volna készíteni, lehetőleg csökkentett szénhidráttartalommal, és jó sok gyümölccsel.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...