r
Nosalty Logó

Szilvás pite klasszik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás pite klasszik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6489.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    5525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 3937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot, sót egy nagy tálba öntjük, és a margarint belemorzsoljuk. Apránként csurgatjuk hozzá a vizet, miközben tészát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, és csomómentes a tészta, akkor elfelezzük, és a két gömböt folpackba csomagoljuk, majd fél órára vagy többre hűtőbe tesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Megmossuk a gyömölcsöket, és lecsepegtetjük. A szilvát kimagozzuk, és apróra vágjuk, az almát meg is hámozzuk, és úgy vágjuk apróra. Az áfonyával együtt egy nagy tálba öntjük az egészet, és alaposan összekverjük a cukorral, sóval, kukoricakeményítővel és vaníliás cukorral.
  3. Kör alakúra kinyújtjuk a kihűlt tészát, és a piteformába igazítjuk. Úgy csináljuk, hogy körben kicsit túllógjon a formán.
  4. Megtöltjük a formát a gyömölcsös keverékkel, majd kinyújtjuk a másik felét is a tésztának. A pite tetejére igazítjuk, és összecsipkedjük a végét.
  5. A tojást és a tejet összekeverjük, megkenjük vele a pite tetejét, majd megszórjuk a 4 ek cukorral.
  6. Fogunk egy éles kést, és csíkokban elvágjuk a tésztát, kicsit széthúzogatjuk. Kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt, különben elfolyik a töltelék.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11585
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Ajánló

Természetesen szükséges egy pitesütő forma, az enyém 28 cm-es.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sose voltam nagy pitesütő, nálam a quiché a csúcs, mivel egyszerű és laktató. A hétvégén szép szilvát láttam, és mivel a családban senki nem eszi nyersen, úgy dönöttem a legjobb alkalom, hogy kalsszikus szilvás pitét csináljak, mint egy amerikai anyuka. Így a mértékegységek is csészében értendők, ami kb. 230 ml. A receptet többféle forrás felhasználásával készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...