r
Nosalty Logó

Szilvás pite Cimke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás pite Cimke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 173 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Tegyük egy tálba a lisztet. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a fahéjat, keverjük össze. Majd daraboljuk bele a vajat, és üssük bele a két tojást. Ezt az egészet kézzel dolgozzuk össze, hogy összeálljon, ne morzsálódjon. Én mindig megkóstolom a tésztát, hogy kell-e bele valami.
  2. Csavarjuk fóliába, és tegyük hűtőbe kb. 30-40 percet pihenni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.
  3. A szilvát magozzuk ki, és vagdossuk fel apróbb darabokra. Szórjunk rá fahéjat, és keverjük össze. A cukrot csak akkor rakjuk bele, ha már a tészta a formában van és a töltelék mehet bele, mert különben sok levet ereszt a szilva, és elázhat a tészta.
  4. A sütőt melegítsük elő. Vegyük elő a tésztát. Én egy gyümölcstorta formában sütöttem. Lisztezett nyújtófával, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki kerekre. Kb. olyan 1 cm vastagra, mert a szilvának sok leve lesz!
  5. A formát jól vajazzuk ki, és lisztezzük meg. Nekem nem ragadt bele a vájatokba, nagyon szépen kijött. Tekerjük fel a tésztát a nyújtófára, és tegyük a formába. Nyomkodjuk bele a tésztát, vágjuk le a felesleget. Villával néhány helyen szurkáljuk meg.
  6. Készítsünk hozzá csíkokat, vagy ha annyi tészta maradt, akkor lefedhetjük az egészet is. A szilvát borítsuk bele, előtte cukrozzuk. Tegyük rá a tésztacsíkokat. És egy tojássárgájával kenjük meg.
  7. Addig kell sütni, amíg szép piros nem lesz. Mielőtt megsül, hintsük meg kristálycukorral, ez nem olvad el a tetején, én szeretem, ha egy kicsit "korcog" a fogam alatt.:) Sok sikert!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9370
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nap láttam a tévében, ahogy egy mestercukrász készít almás pitét. Kedvet kaptam. Rengeteg szilva nőtt az idén a fán. Így gondoltam, én szilvásat csinálok. Szedtem egy tállal, és elkészítettem. Mindenkinek tetszett, és nagyon látványos volt.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...