Szilvás-morzsás sütemény 3.
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 102.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.4 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1043.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1978 micro
-
β-crypt 347 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát kimagozzuk, és egy lábosban kis lángon feltesszük főni, aláöntjük a vizet, és ízesítjük 2 dkg cukorral, csipet sóval, fahéjjal és egy mokkáskanálnyi citromlével.
- Hagyjuk főni a szilvát, amíg enyhén megpuhul a leve, és kezd kissé sziruposra sűrűsödni.
- A lisztet, a maradék 8 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat keverjük össze a lágy vajjal, és morzsoljuk addig, amíg szemcséssé, morzsássá alakul a tészta.
- A kivajazott hőálló tál aljára szedjük a szilvát és a szirupot, majd egyenletesen beterítjük a morzsával.
- Végül aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 24x24
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8314
- Feltöltés dátuma: 2010. november 09.
Ajánló
Tálalható vaníliafagylalttal, házi lekvárral, de önmagában is finom. A szilva mennyisége 70-100 dkg között változtatható ízlés szerint. Más gyümölccsel is elkészíthető. A képen látható sütemény teljes kiőrlésű liszttel készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ezennel szeretném megvédeni az angol konyhát, melyre sokan az unalmas jelzőt ragasztották az elhíresült "fish and chips" miatt. Hogyan is lehetne unalmas az a konyha, amelynek teremtménye a crumble, azaz magyarosítva morzsás süti, amelynek lényege az alul lekvársűrűségű sok-sok gyümölcs, felül pedig ropogósra sült morzsa édes násza? Gyakorlatilag csak a képzelet és az ízlelőbimbó szab határt a változatok hosszú sorának, sőt meg merem kockáztatni, hogy friss gyümölcs "híján" lekvárral elkészítve is ízletes csemege.