r
Nosalty Logó

Szilvás-morzsás sütemény 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Szilvás-morzsás sütemény 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 609 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1043.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    347 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 2433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, és egy lábosban kis lángon feltesszük főni, aláöntjük a vizet, és ízesítjük 2 dkg cukorral, csipet sóval, fahéjjal és egy mokkáskanálnyi citromlével.
  2. Hagyjuk főni a szilvát, amíg enyhén megpuhul a leve, és kezd kissé sziruposra sűrűsödni.
  3. A lisztet, a maradék 8 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat keverjük össze a lágy vajjal, és morzsoljuk addig, amíg szemcséssé, morzsássá alakul a tészta.
  4. A kivajazott hőálló tál aljára szedjük a szilvát és a szirupot, majd egyenletesen beterítjük a morzsával.
  5. Végül aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8315
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 09.

Ajánló

Tálalható vaníliafagylalttal, házi lekvárral, de önmagában is finom. A szilva mennyisége 70-100 dkg között változtatható ízlés szerint. Más gyümölccsel is elkészíthető. A képen látható sütemény teljes kiőrlésű liszttel készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ezennel szeretném megvédeni az angol konyhát, melyre sokan az unalmas jelzőt ragasztották az elhíresült "fish and chips" miatt. Hogyan is lehetne unalmas az a konyha, amelynek teremtménye a crumble, azaz magyarosítva morzsás süti, amelynek lényege az alul lekvársűrűségű sok-sok gyümölcs, felül pedig ropogósra sült morzsa édes násza? Gyakorlatilag csak a képzelet és az ízlelőbimbó szab határt a változatok hosszú sorának, sőt meg merem kockáztatni, hogy friss gyümölcs "híján" lekvárral elkészítve is ízletes csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...