r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos papucsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-mákos papucsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1805 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kb 2 órával a felhasználás előtt kivesszük, hogy kiengedjen.
  2. A margarint kikeverjük a lekvárral, majd elkeverjük benne a mákot és a fahéjat is.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk.
  4. Minden négyzetre egyenlően halmozunk a töltelékből, ennek tetejére tesszük a szilvát kimagozva, félbevágva, majd megkenjük a tészta egyik sarkát, egymásra hajtjuk szorosan és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, egymástól legalább két ujjnyi távolságra.
  5. 220°C-ra előmelegített sütőben (nem légkeverésen) 10 percig sütjük, majd 180°C-on nagyjából további 15 percig.
  6. A sütőből kivéve meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16258
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Egy tartalmas leves után remek második fogás, de reggelire is kiváló. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Fanny Konyha egyik régebbi számában találtam rá erre a receptre, gyors édességnek tűnt, szeretjük a mákos-lekváros kombinációt, így gondoltam megsütöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...