r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Szilvás lepény Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    930 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 3472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. Egy 22 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra (alsó-felső sütés).
  2. A vajat habosra keverjük a por- és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, és a liszttel felváltva óvatosan a vajas-cukros keverékbe forgatjuk. Hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, és a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
  3. A szilvákat ráhalmozzuk, óvatosan kissé bele is nyomhatjuk. A barna cukorba belekeverjük az őrölt fahéjat, és egyenletesen rászórjuk a tésztára.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, és kb 40 perc alatt készre sütjük. Amint megsült, a sütőpapír segítségével kivesszük a tepsiből, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 35549
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény Vicikótól
Vicikó 251 recept

A nyár vége - ősz eleje egyik sláger gyümölcse a szilva. Mivel nagyon szeretem, idén sem múlik el ez az időszak úgy, hogy ne süssek szilvás sütiket. Ez az egyik kedvenc!  Tulajdonképpen, amilyen gyorsan elkészül, szinte olyan gyorsan el is fogy. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...