Szilvás lepény Sophia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
18g tojás23 kcal
A töltelékhez
Összesen
814
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
Összesen
4879
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
814
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 258.3 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1583.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 825 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.9 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 585.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 2168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1367 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 911 micro
Összesen
4879
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztből, a szobahőmérsékletű vajból, a cukorból és a tojásból puha tésztát gyúrunk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
- Addig egy nagy tepsire elegendő szilvát megmosunk, és magtalanítunk.
- Amikor letelt a fél óra, a tésztát kivesszük a hűtőből, és belenyomkodjuk a tepsibe, abban nyújtjuk ki.
- Beterítjük a szilvával, majd megszórjuk cukros fahéjjal.
- Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9883
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.
Ajánló
Nálunk a gombóchoz használt prézliből maradt ki, és azt tettem a szilva alá, az remekül felszívta a levet, amit a gyümölcs eresztett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valami egyszerű, de nagyszerű kellett vendégségbe, és ez lett belőle!