r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc Ágica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Szilvás gombóc Ágica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3624 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3430.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1794 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 3624 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a burgonyás tésztát. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük és kihűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet és a vaj egynegyed részét, a sót, a tojásokat. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes legyen.
  2. Az összegyúrt burgonyás tésztából cipót formálunk, meghintjük liszttel, és konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kisujjnyi vastagságúra, majd késsel kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére helyezzük a kimagozott, fahéjas porcukorral megtöltött szilvákat. A négyzetek sarkát a szilvaszemekre hajtjuk úgy, hogy a tészta sarkai egy pontban találkozzanak. A szilvaszemeket borító tészta széleit és összeérő sarkokat finom mozdulatokkal összenyomkodjuk, ügyelve arra, hogy a tészta mindenhol egyenlő vastagságban borítsa a szilvaszemet. Ezután tenyerünkkel gömbölyűre formáljuk a gombócokat.
  3. A gombócokat sós, mérsékelten forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük a gombócokat. Lecsepegtetjük, majd óvatosan összekeverjük a lábasban lévő pirított zsemlemorzsával (vajon pirítjuk).
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19403
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Egy újabb vizsgatétel:) ÉS nagyon szeretjük:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...