Szilvás-fahéjas paleo muffin
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
319
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1273
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
202
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
319
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 258.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
1273
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1.5 dl víz
-
3 ek méz
-
2 db tojás
Elkészítés
- Megdaráljuk a zabpelyhet, és összekeverjük a fahéjjal, szódabikarbónával.
- Hozzáadjuk a vizet, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mézet is.
- Végül az összekevert tojásokat hozzáadjuk a masszához.
- 12 db muffin formába papírokat helyezünk, és belekanalazzuk a masszát.
- Kávéskanál segítséget kis adagokat veszünk a kemény lekvárból, és a muffinok közepébe tesszük (végül betakargatjuk a tésztával, meg ne égjen).
- Előmelegített sütőben kb. 170-175 fokon alsó sütéssel 20 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Az utolsó néhány percbe áttehetjük felső sütésre, hogy megpiruljon a teteje.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8300
- Feltöltés dátuma: 2013. december 13.
Ajánló
Hagyjuk állni egy kicsit, mert nehézkes lehámozni róluk a papírt melegen. A legjobb másnap!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem az édességet, de próbálok figyelni, hogy ha lehet, akkor az egészséges verziót válasszam. Mivel gyakran elmarad a reggelim, ezért próbáltam összekombinálni, a végeredmény: SIKER! Nemcsak reggelire, hanem bármikorra. Eddig bárki kóstolta, 3 elfogyasztása alatt nem állt meg. :) Szatmári szilvalekvárt használtam, ami kemény, sűrű, és nincs benne cukor, de aszalt szilvával is tökéletes!