r
Nosalty Logó

Szilvalekváros kelt bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Szilvalekváros kelt bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 3537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, beleszórunk egy fél evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a rumot, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületre borítjuk, körülbelül ujjnyi vastag téglalappá elnyújtjuk, majd 16 egyforma részre vágjuk. A kis téglalapokból gombócokat formálunk, és letakarva 10 percig pihentetjük.
  5. A gombócokat egyenként oválisra nyújtjuk, körülbelül 15×12 cm nagyságúra. A felső részére teszünk egy teáskanál lekvárt, majd, mint a kiflit feltekerjük, a végeit kissé benyomjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Sütőpapírral ellátott tepsibe vagy lemezre sorakoztatjuk őket, és 20 percig letakarva pihentetjük a bucikat.
  6. Mindegyik tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk darabos dióval. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. Jelen esetben szilvalekvárral készül, de nagyon finom más lekvárokkal is. Sőt, készítettem már nutellával, túróval is.

Kenéshez-szóráshoz

  1. Olvasztott margarin és durvára vágott dió. De elképzelhető egy felvert tojással is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1745
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap egy kis babgulyás volt ebédre, és gondoltam, hogy jól fog esni egy kis édesség is utána.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...