r
Nosalty Logó

Szilvalekváros kelt bucik

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Szilvalekváros kelt bucik
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

443
Kalória
8.8g
Fehérje
60.3g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
15.5g
Víz
54.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
5.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 3537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, beleszórunk egy fél evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a rumot, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületre borítjuk, körülbelül ujjnyi vastag téglalappá elnyújtjuk, majd 16 egyforma részre vágjuk. A kis téglalapokból gombócokat formálunk, és letakarva 10 percig pihentetjük.
  5. A gombócokat egyenként oválisra nyújtjuk, körülbelül 15×12 cm nagyságúra. A felső részére teszünk egy teáskanál lekvárt, majd, mint a kiflit feltekerjük, a végeit kissé benyomjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Sütőpapírral ellátott tepsibe vagy lemezre sorakoztatjuk őket, és 20 percig letakarva pihentetjük a bucikat.
  6. Mindegyik tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk darabos dióval. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. Jelen esetben szilvalekvárral készül, de nagyon finom más lekvárokkal is. Sőt, készítettem már nutellával, túróval is.

Kenéshez-szóráshoz

  1. Olvasztott margarin és durvára vágott dió. De elképzelhető egy felvert tojással is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tegnap egy kis babgulyás volt ebédre, és gondoltam, hogy jól fog esni egy kis édesség is utána.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!