Szilvalekvár La fée de cuisine konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
566
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2266
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.4 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 259.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
566
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529.8 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1036.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1789 micro
-
β-crypt 329 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
2266
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát jól megmossuk, és kimagozzuk. Kisebb darabokra szeleteljük, és egy mély lábosba helyezzük. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket és a dzsemfixet.
- Állandó keverés mellett -közepes lángon- felforraljuk, amikor már jól zubog, hozzáöntjük a vörösbort, és tovább főzzük.
- Amikor eléri a kellő sűrűséget, -ha szükséges, leszedjük róla a habot-, azonnal befőttesüvegekbe töltjük.
- Az üvegeket fedővel zárjuk le, majd kb. 5 percre a fejük tetejére állítjuk őket, hogy megfelelő vákuum képződjön. Az üvegeket újságpapírba csavarjuk, majd egy nagy takaróval bebugyoláljuk, majd hagyjuk, hogy kihűljenek. A dunsztolásnak köszönhetően a lekvárjaink hosszú ideig frissek fognak maradni.
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2499
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
A nagyi szilvalekvárjához semmi sem érhet fel, csak annyit változtattam benne, hogy egy kicsit felturbóztam a kedvenc fűszereimmel.