Szezonváltó desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági988
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
140g szilva61 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
50g kalács184 kcal
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
140g szilva61 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
50g kalács184 kcal
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
31.7g szilva14 kcal
-
28.7g őszibarack11 kcal
-
28.3g görög joghurt29 kcal
-
11.3g kalács42 kcal
Összesen
96
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
2 db szilva
-
1 db őszibarack
Elkészítés
- Veszünk egy kisebb tálat.
- A 2 szelet kalácsot megpirítjuk.
- A tálba rakjuk, az összetört, ropogósra pirított kalácsdarabokat.
- Eloszlatjuk rajtaa joghurtunk felét, majd a kockára vágott szilvát és a hosszúkásra vágott őszibarackot.
- Majdrárakjuk a másik kalácsot, a maradék joghurtot és a gyümölcsöket.
- Fél órát állni hagyjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1469
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ági988
6 recept
Hirtelen ötletként jött, gyors desszertet akartam csinálni. Mivel volt otthon édes diós kalács, kipróbáltam pirítva. Mivel finom lett, enyhén karamellás ízű, gondoltam, miért ne használjam fel valamilyen desszert hozzávalójának?! Kinyitottam a hűtőszekrényt, és ráleltem a citromos görög joghurtra, a szilvára és az őszibarackra. Így született meg a szezonváltó desszertem, amiben már az ősz gyümölcsei dominálnak, de még visszaköszön benne egy csipetnyi nyár, a görög citromos joghurt ízében.