r
Nosalty Logó

Szezámmagos bundás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szezámmagos bundás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

1408
Kalória
70.5g
Fehérje
148.9g
Szénhidrátok
57.2g
Zsír
495.5g
Víz
254.3g
Koleszterin
7.4g
Rost
39g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Összesen 1408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4105.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9650 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 1408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8211.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    4647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    990.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    19299 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1099 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Bunda és csirke

  1. A rizs készítése: Olajon kicsit pároljuk a borsót, hozzáadunk egy csapott evőkanál cukrot, majd hozzáadunk egy bögre rizst, és ugyanezzel a bögrével hozzámérünk dupla ennyi vizet. Sózzuk, és lassú tűzön készre főzzük.
  2. A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a tejjel felöntve sűrű masszát készítünk.
  3. Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti ketchupot, cukrot, bármilyen chilit vagy erős paprikát összekeverünk. Aki nem szeretné csípősen, az kihagyhatja belőle.
  4. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd tálra tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Láttam pár receptet erről az ételről, de nekem sehogy nem stimmeltek az arányok a bundához. Ezért saját magam kísérleteztem ki a számomra legmegfelelőbbet. A máznál ugyanez volt a helyzet. Ne áltassuk magunkat, szükséges a cukor, hogy visszakapjuk azt az ízvilágot, amit megszokhattunk a kínai étteremben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!