r
Nosalty Logó

Szezámmagos bagel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Szezámmagos bagel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

244
Kalória
6.3g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
40.4g
Víz
-
Koleszterin
2.4g
Rost
4.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2923 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

  1. 130 ml langyos vízben feloldjuk a porcukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet kimérjük, szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.
  3. Kezdjük el dagasztani, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk további kb. 10 percig.
  4. A tésztából cipót formázunk, és szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük. Ha az idő letelt, a tészta pedig szépen megnőtt, vegyük ki, és vágjuk 6 egyenlő részre.
  5. Ezekből szintén formázzunk cipót, takarjuk le, és hagyjuk 20 percet kelni. Az idő leteltével a kis cipókból egyesével formázzunk bagelt az alábbi módon:
  6. Egy-egy kis cipóból sodró mozdulatokkal kb. 50-60 centiméter hosszú, kisujjnyi vastag hurkát formázunk. Félbehajtjuk, az ujjunkkal a felezőponton megtartjuk, a másikkal a két “szárát” fonatként egymásra hajtjuk újra meg újra, amíg a végére nem érünk. A végét áthurkoljuk a felezőponton, hogy kört formázzon. Kicsit összenyomkodjuk, és máris kész.
  7. Egy mélytányérban elkeverjük a nádcukrot 80 ml langyos vízzel, amíg fel nem oldódik. Egy lapos kistányérra kiszórjuk a szezámmagokat.
  8. Ha mind a 6 bagel formázásával kész vagyunk, egyesével belemártjuk őket a cukros vízbe, majd megforgatjuk a szezámmagban.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól fél bagelnyi távolságra. 15 percig kelesztjük.
  10. A sütőt légkeverésen előmelegítjük, és 200 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus császárzsemle

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!