Szentistváni krumplis-túrós derelye
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kis Andrea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1686
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
6739
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 116.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1432.6 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 302 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 936 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
1686
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.9 g
Zsír
-
Összesen 467 g
-
Telített zsírsav 271 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 2055 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5730.4 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1066 mg
-
Vas 514 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2232 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1208 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3743 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 3676 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 762 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1368 micro
Összesen
6739
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított, felkockázott burgonyát sóval megfőzzük, majd összetörjük és elkeverjük 10 dkg teavajjal. Sózzuk, ha sótlan lenne.
- Levestésztát gyúrunk. 50 dkg lisztet egy tálba teszünk , közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük az egész tojásokat. Sózzuk, és teljesen simára gyúrjuk. Ha kemény lenne, egy kis vízzel lágyíthatjuk a tésztát. Majd 2 gombócot formázunk, és letakarjuk konyharuhával. Pihentetjük egy picit.
- Teavajat /300 g/ egy lábasba megsütjük. (A felolvadt vajat tovább melegítjük. Fel fog habozni. Akkor lesz jó, ha a hab eltűnik.)
- Levestésztát kinyújtjuk NAGYON vékonyra. Felkockázzuk, majd betöltjük a krumplival.
- Fazékban vizet forralunk, és kifőzzük a derelyét (feljön a víz tetejére és még pár perc). Egy jénait kikenünk a sült vajjal. A kifőtt derelyét szűrővel kivesszük, a jénaiba tesszük, megkenjük a sült vajjal, majd megszórjuk túróval, és így rétegezzük. Tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 5199
- Feltöltés dátuma: 2015. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kis Andrea
6 recept
Anyukámtól örökölt recept.